MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Pilen 5 nu i kommunens ägo - planeringen för nytt kök och särskilt boende kan fortsätta

- En bra dag för kommuninvånarna, för lokala företag och för kommunen som helhet, summerade kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson måndagen den 11 januari. Dagen då Strömstads kommun officiellt blev ägare till fastigheten Pilen 5, tidigare Strömstads sjukhus.

Med gårdagens kontraktsskrivning står kommunen nu som ägare till sjukhusfastigheten. Köpet har föregåtts av både besiktning, oberoende värdering och politisk förankring både hos säljaren Västfastigheter (regionens fastighetsbolag) och Strömstads kommun. Både köpare och säljare är nöjda med affären.

-  Det innebär att vi kan fullfölja planerna på att anpassa lokalerna för nytt måltidskök och för ett nytt särskilt boende, konstaterar Kent Hansson. Vi kommer också att kunna erbjuda lokaler till externa hyresgäster. Det är en bra affär för hela Strömstad, en strategisk fastighet som vi kommer att kunna använda till en rad ändamål.

Fastighetsdirektör Lars Jansson, Västfastigheter:

- Det är positivt att vi genom försäljningen kan bidra till en bra lösning för lokalsamhället. Att fastigheten kommer allmänheten till nytta är den bästa lösningen för alla parter.

Nya verksamheter

Nya verksamheter är redan på gång in i fastigheten. Omställningskontoret, med sikte på stöd och utveckling till invånare och lokala företag, ska slå upp dörrarna den 1 februari och förhandlingar pågår med intressenter som vill hyra lokaler. Övertagandet öppnar för en bred och mångsidig nytta av fastigheten.

-   ­Kan vi fylla sjukhusfastigheten med arbetsplatser är det bra för hela centrum, avrundar Kent Hansson.

Köpesumman för Pilen 5 är 55 miljoner kronor. Kommunen kommer att äga fastigheten. Befintliga hyresavtal tas över av den nya ägaren.

Fakta om Pilen 5

  • Byggår: Äldsta delen byggd 1936, senast tillbyggd 1989
  • Bakgrund: Strömstads sjukhus
  • Lokalyta: Uthyrningsbar yta 12 166 kvm
  • Antal hyresgäster: 30-tal (januari 2021)
  • Fastighetetens totalyta: rkCia 17 500 kvm

Bild: Signering av köpekontrakt pågår. Kent Hansson, kommunstyrelsens ordförande, Lars Jansson, fastighetsdirektör Västfastigheter, Mats Brocker, kommundirektör, Sven Prytz, AB Strömstadslokaler, Roger Olausson, fastighetschef Västfastigheter.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: