MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Ståtlig gränsbro firas på 75-årsdagen

Tisdag den 15 juni säger vi grattis till gamla Svinesundsbron, på dagen 75 år gammal! Bron firas bland annat med högtidstal och ny utställning om gränshistorien och brons betydelse genom tiderna.

Det är samarbetsorganet Svinesundskommittén som tillsammans med Strömstads och Haldens kommun samt myndigheter i Norge och Sverige, kraftsamlat för att hedra jubilaren. För firas det som firas bör! Den ståtliga bron, delvis byggd av bohusgranit, är klassad som byggnadsminne och lockar redan besökare från när och fjärran som vill uppleva fjordlandskapet, utsikten och de höga brovalven över Idefjordens vattenspegel.

Ökad dragningskraft som besöksmål

Med dagens firande klipps bandet för landeringen av bron som ett kulturarv och besöksmål. Sevärt vid brofästet är den jubileumsutställning som invigs på 75-årsdagen. Utställningen har tagits fram av gränskännaren Rolf Danielsson och berättar bland annat om brons roll både under krigsåren och för den tilltagande handeln. På Svinesundskommittens webbplats finns också en jubileumsskrift och en film med en hyllning till bron och dess färgstarka historia.

Se film från firandet

Tisdagens firande sker i en mindre krets på grund av rådande restriktioner. Tal hålls bland annat av kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson och hans motsvarighet i Halden kommun, Anne-Kari Holm. För musik svarar Hogdals spelmanslag.

Den som vill kan under dagen ta del av filmade glimtar från ceremonin digitalt. Se Svinesundskommitéens webbplats.

Allt om Svinesundsbron 75 år på Svinesundskommitéens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trafikverket om gamla Svinesundsbron 75 årTipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: