MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Strömstad uppåt i rankinglistan ”Bästa skolkommun”

Årets resultat i Lärarförbundets rankinglista ”Bästa skolkommun” visar att Strömstad förflyttar sig i rätt riktning. Rankningen bygger på statistik, huvudsakligen från offentliga källor. Till grund ligger tio kriterier som Lärarförbundet anser är viktiga för att bedöma skolans arbetsförutsättningar och resultat.

Strömstads kommun har klättrat på listan med 40 placeringar från 2019 till 2021 och ligger nu på plats 242. Nivån på sjukfrånvaro och lärarnas behörighet drar ner kommunens rankning, medan resurstilldelningen, lärartätheten och kommunen som huvudman hör till Strömstads styrkor.

Barn- och utbildningsförvaltningen och dess nämnd fortsätter med det pågående utvecklingsarbetet för att öka andelen legitimerad personal i skolverksamheterna, minska sjukfrånvaron och öka resultaten bland barn och elever. Arbetet genomförs i samarbete med verksamheternas ledningsgrupper, personal och fackliga parter.

Rekryteringsinsatser, arbete med att göra Strömstads kommun till en attraktiv arbetsgivare, ett aktivt arbete kring arbetsmiljön samt uppföljning och utveckling av utbildningen i samtliga skolformer är några av de åtgärder som pågår. Exempel som skett under 2021 är den resursfördelningsmodell som håller på att införas inom grundskolan och ett antal modellklassrum som utformats för att skapa de allra bästa förutsättningarna för lärande, enligt forskning kring tillgänglig lärmiljö.

Se resultat och läs mer om rankingen Bästa skolkommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: