Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Julbelysning på torget i Strömstad.

Vi hjälps åt att spara el

Energisituationen i Sverige och Europa är ansträngd. Det märks både genom höga elpriser och risk för brist på el. Tillsammans kan vi minska risken för elbortfall och spara både pengar och kilowattimmar.

Genom att förbruka mindre kan vi minska risken för elbrist. Den goda nyheten är att det finns många sätt att hushålla med elen.

Vad gör Strömstads kommun?

  • Belysningen i Strömstads kommuns lokaler byts successivt till LED-belysning.
  • Cirka hälften av kommunens offentliga belysning är idag programmerad för nattsänkning, så kallad dimning, av ljusstyrkan för att spara el.

Vad görs i vinter för att spara el?

  • Närmare 80 procent av elförbrukningen är kopplad till kommunens lokaler. Därför ser vi över hur systemen för elförbrukningen inom ventilation, belysning och uppvärmning kan justeras utan större påverkan på verksamheterna i lokalerna.
  • Hyresgäster i kommunens bostäder och lokaler, inklusive verksamheter som skola och omsorg, har fått råd och tips om hur de själva kan minska energiförbrukningen.
  • Belysningen på industriområdet i Bastekärr är nedsläckt då området inte används.

Julbelysning även i vinter

Trots energiläget blir det julbelysning i centrum som vanligt i vinter. Belysningen är LED och elförbrukningen är liten.

Julbelysningen är viktigt för julhandeln, som i sin tur är viktig för det lokala näringslivet. Belysningen förskönar centrum och bidrar ökad trygghet under årets mörkaste tid. Förbrukningen är begränsad, till exempel förbrukar julgranen på torget med sina ljusslingor cirka 4,5 kwh per dag vilket motsvarar en kostnad på 10 kr/dag.

Information om energiläget på olika språk och länkar till fler spartips. Länk till annan webbplats.


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: