MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Vinnarna i årets krisberedskapsvecka-quiz

Nu är vinnarna av de vevradioapparater som lottats ut under årets Krisberedskapsvecka utsedda, hela 20 av de 40 personer som skickat in svaren har en radio att hämta i Kommuncenter, Strömstads stadshus. Alla vinnare meddelas per e-post. Radioapparaterna kan hämtas från och med torsdag den 7 oktober.

Glädjande nog hade de flesta som skickat in svar på årets quiz om informationspåverkan också svarat rätt. Det borgar för en bra beredskap inför risken för desinformation och var man får säkerställd information. Något som är extra viktigt i en samhällskris när många källor informerar och risken för vilseledande information är hög.

Här årets quiz med tre frågor och svar - rätt svar i fet stil:

  1. Vad är huvudbudskapet för årets krisberedskapsvecka?

Du är en del av Sveriges beredskap!
Kris och krig kan vara närmare än du tror!
Det är allas ansvar att undvika kris och krig!

  1. Vilken mediekanal är så kallad beredskapskanal i Sverige, dvs har ett särskilt uppdrag att förmedla information vid samhällskriser?

Din lokala TV-station
Radio P4
Radio P1

  1. Vilka av råden nedan ger bäst skydd mot informationspåverkan och falsk information?

Sök information själv – du motverkar falsk information bäst genom att vara påläst. Tro inte på rykten – använd flera trovärdiga källor för att se om informationen stämmer. Sprid inte rykten – verkar inte informationen trovärdig?, sprid den inte vidare.
Var selektiv - Använd bara de kanaler som informerar om det du är intresserad av. Nöj dig med en källa till information – flera källor kan bidra till motstridiga uppgifter. Kontrollera tidsaspekten – är informationen från ett äldre datum är den sannolikt mer trovärdig än annan information.
Använd alltid tidning och TV som källa till tillförlitlig information – uppgifterna här är alltid korrekta. Undvik att lyssna på myndigheters information – den är ofta felaktig eller partisk. Använd sociala medier som en säker källa till information - de sprider budskap snabbt och effektivt.

Mer information om 2021 års krisberedskapsvecka. Länk till annan webbplats.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: