HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Corona - aktuellt för företag

Sidan är uppdaterad:

Många företag drabbas hårt av konsekvenser av spridningen av Coronaviruset. Som företagare gäller det att mer än nånsin prioritera affärsutveckling och tänka utanför boxen.

Kraftsamling för vägar vidare
Flera aktörer har gått samman och arbetar nu för en omställningsprocess under namnet Kraftsamling Norra Bohuslän. Här har vi samlat stöd och hjälp för dig som drabbad företagare.
» Vägar vidare - för dig som behöver ställa om ditt företag

Skyltar och affischer i coronatider
Här finns några skyltar och affischer med viktiga budskap i coronatider som du kan använda i din verksamhet.
» Skyltar och affischer i coronatider

Uppsiktskontroll, tillsyn
Kommunen har uppsiktskontroll när det gäller hur restriktionerna efterlevs på resauranger och caféer, med flera verksamheter. Här kan du läsa vad som gäller.
» Restriktioner för och tillsyn av verksamheter som serverar mat och dryck

Frågor och svar - besöksnäring, evenemang, handel

Kommunens miljö- och hälsoskyddsavdelning ansvarar för att kontrollera efterlevnaden av Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter för att förhindra smittspridning på serveringsställen, det vill säga barer, kaféer och andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina gäster. Kommunen kan påpeka brister och om brister kvarstår och inte åtgärdas kan beslut om föreläggande eller förbud riktas mot verksamheterna. Läs mer om kommunens tillsyn

För brister i inomhuslokaler på andra platser än serveringsställen, till exempel i gym- och idrottsanläggningar, badhus, matbutiker och köpcentrum är det Länsstyrelsen som har tillsyn enligt tillfällig pandemilag.
Synpunkter på brister i dessa lokaler lämnas till vastragotaland@lansstyrelsen.se, 010-224 40 00.
Länsstyrelsen kan meddela en verksamhetsutövare vilka åtgärder som måste genomföras och besluta om vite, om verksamhetsutövaren inte utför dessa åtgärder. Läs mer om Länsstyrelsens uppdrag på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är alltid arrangören som ansvarar och beslutar om vad som gäller, exempelvis om en föreställning ställs in, skjuts upp eller om det går att få tillbaka pengarna för biljettkostnaderna. Från den 1 juni gäller anpassade smittskyddsåtgärder och regler om max antal personer vid olika evenemang. Se vad som gäller på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad gäller de kulturarrangemang och sammankomster där Strömstads kommun står som arrangör ställer vi in, skjuter vi upp eller anordnar onlineevenemang tills vidare.

Som alltid gäller egenansvaret - du har ett eget ansvar för att inte sprida smitta genom att själv bli smittad eller stanna hemma. I våra butiker finns en maxgräns för antal besökare i syfte att trängsel inte ska uppstå. Grundreglerna är att:

  • Stanna hemma om du har symtom, även lindriga!
  • Undvik att gå in i butiker och köpcentrum om det är trångt!
  • Håll avstånd till andra!
  • Vistas inte i butiker under längre tid än nödvändigt!
  • Var noga med din handhygien!

Du som är 70 år eller äldre kan få hjälp med att handla. Se svar med kontaktuppgifter under allmänna frågor längre upp.

Ska vi genomföra planerat arrangemang/möte?

För alla evenemang och sammankomster rekommenderas att ni gör en riskbedömning före genomförandet för att utvärdera eventuella risker, och för att kunna vidta riskreducerande åtgärder. Det är arrangören som ansvarar för riskbedömningen. Verksamhetsutövaren har ansvar för smittskyddsåtgärder vidtas. Här hittar du information om planerade och beslutade anpassningar i deltagarantal vid olika arrangemang inomhus och utomhus. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg Länk till annan webbplats.

Läs mer här:

Kontakt

Richard Holm
Näringslivsansvarig
0526-19169
richard.holm@stromstad.se


Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck