HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Tillsyn för att motverka spridning av Covid-19

Miljö- och byggnämnden ansvarar för att kontrollera efterlevnaden av Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter för att förhindra smittspridning på serveringsställen.

Uppdaterade restriktioner med anledning av Covid-19

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelar löpande restriktioner för restauranger, barer, kaféer, nattklubbar samt andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina gäster. Lagen gäller till juni 2021.

DETTA GÄLLER:

  • Verksamheten ska se till att det inte uppstår trängsel i lokalen.
  • Sällskap ska hålla minst 1 meter avstånd mellan varandra.
  • Servering av mat och dryck ska i första hand ske genom bordsservering. Bara om det är möjligt att beställa och hämta mat vid en disk utan att det blir trängsel är detta tillåtet. Det ska vara minst 1 meter avstånd till andra sällskap och sittande gäster.
  • Gästerna ska alltid inta mat och dryck sittandes.
  • Buffé kan serveras om gästerna kan plocka sin mat utan att det uppstår trängsel och verksamheten har utökade rutiner samt att det är minst 1 meter avstånd till sittande sällskap och mellan sällskap. Gäller även när sällskap rör sig i restaurangen.
  • Max 4 personer i ett sällskap får sitta vid samma bord. Man får boka större sällskap men de får sitta max 4 st vid ett bord och minst 1 meter mellan sällskapen.
  • Sittplatser i en bar ska hålla minst 1 meter avstånd mellan varandra. Det ska även vara minst 1 meter avstånd till andra sittande gäster.
  • Hämtmat kan köpas så länge det inte uppstår trängsel bland dem som väntar, hämtar eller betalar. Även här gäller minst 1 meter mellan sällskap.
  • Från 1 mars 2021 ska alla serveringsställen och restauranger stänga kl 20.30, men det är fortfarande möjligt att leverera mat för avhämtning. Gäller till och med 11 april.
  • Från 1 mars 2021 får också de serveringsställen som är en del av en handelsplats/gelleria bara servera personer som ska äta ensamma, om inte serveringsstället har en egen entré. Gäller till och med 11 april.
Ritning som visar att det ska vara en meter mellan sällskap vid bord

Löpande arbete

Strömstads kommun utför tillsyn enligt gällande lagstiftning. Vid besöket kontrolleras att råd och föreskrifter för att förhindra smittspridning följs. Vid identifierade brister tas kontakt med ägare eller personal för att informera och föra en dialog om hur man kan göra för att minska risken för smittspridning. Att lösa problemet direkt är önskvärt, vid behov av mer tid för en lösning återkommer inspektörerna för en uppföljande kontroll.

Om bristerna kvarstår och inte åtgärdas kan beslut om föreläggande eller förbud riktas mot verksamheterna. Det kan till exempel gälla tillfällig stängning eller begränsning av öppettider.

Informationsmaterial från branschorganisationen Visita för campingar, hotell och restauranger.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer m.m.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tips och anmälningar

Allmänheten kan lämna tips och anmälningar via kommuncenter eller via kommunens e-tjänst för anmälan av trängsel vid matställen.

E-tjänster och blanketter

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck