HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Statusuppdatering vaccinering

I Strömstads kommun har nu alla äldre som bor på särskilt boende vaccinerats med dos 2. Omsorgstagare med hemsjukvård och hemtjänst är med något undantag, färdigvaccinerade. Vaccinering pågår i fas 2 och 3 enligt Folkhälsomyndighetens prioritering.

Vaccinering enligt fas 1 i Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning är klar och kommunens uppdrag att vaccinera egna omsorgstagare är slutfört. Resterande vaccinering hanteras av Västra Götalandsregionen. Ordningen följer åldersstrukturen där de äldsta vaccineras först. Vaccinering av fas 3 (personer 60-65 år) är inom kort klar vid kommunens två vårdcentraler. Personer i riskgrupp mellan 18-60 år vaccineras vid vårdcentralerna under våren. Här ges även dos två till personer i fas 1-3. Vaccinering av övriga delar av befolkningen (fas 4) kommer att utföras av ett hälsobolag på uppdrag av regionen. Mer information kommer när sådan finns.

Personal inom kommunens vård och omsorg har fått dos 1 (13 februari). Efter beslut av Folkhälsomyndigheten har all personalvaccination pausats till förmån för äldre. För närvarande finns inget besked om när personal kan erbjudas kompletterande vaccin.

Prioriteringsordning nationellt

Vaccineringen av Strömstads invånare sker enligt Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning (se nedan) med inriktningen att de som har störst behov av att skyddas mot att bli allvarligt sjuka ska få vaccin först. Tillgången på vaccin påverkar takten, angivna tider är preliminära. Se Västra Götalandsregionen för ytterligare information om faser och tidpunkt för vaccinering.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information

Mer information om vaccin mot covid-19, se Västragötalandsregionen, Sjukvårdsrådgivningen: www.1177.selänk till annan webbplats

Läkemedelsverket svarar på frågor om vaccinering och aktuella vaccinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck