MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Råd och föreskrifter för serveringsställen

Från den 12 januari 2022 gäller restriktioner för restauranger, barer, kaféer, nattklubbar samt andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina gäster. Restriktionerna ska förhindra trängsel mellan människor i köer och vid bord och därmed minska risken för smittspridning.

Miljö- och byggnämnden i Strömstads kommun har ansvaret för att kontrollera efterlevnaden av Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter för att förhindra smittspridning på serveringsställen. Lagen gäller till och med 31 januari 2022.

Lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad gäller?

  • Serveringsställen ska stänga senast kl. 23.00.
  • Max 8 personer i ett sällskap får sitta vid samma bord.
  • Sällskap ska hålla minst 1 meters avstånd mellan varandra. Gäller framåt, bakåt samt åt båda sidor.
  • Verksamheten ska se till att det inte uppstår trängsel i lokalen.
  • Servering av mat och dryck ska i första hand ske genom bordsservering.
  • Gästerna ska alltid inta mat och dryck sittandes vid bord, eller om det är möjligt utan att trängsel uppstår sittandes vid en bardisk.
  • Gästerna får hämta mat och dryck vid en disk, en buffé eller liknande, om det kan ske utan att trängsel uppstår och med minst en meters avstånd från gäster som sitter ned.
  • Hämtmat kan köpas så länge det inte uppstår trängsel bland dem som väntar, hämtar eller betalar. Även här gäller minst 1 meter mellan sällskap.
  • För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus utan vaccinationsbevis gäller max 50 personer. Det ska endast vara sittande publik och max 8 personer per sällskap samt 1 meters avstånd mellan sällskapen.
  • För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 50 personer där vaccinationsbevis används gäller krav på max 8 personer per sällskap och 1 meters avstånd mellan sällskap samt endast sittande publik.Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Jeanette Andersson

SIDANSVARIG: Daniel Lomgård Lans