HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30

Växel 0526-190 00

Miljö- och byggförvaltningen

Norra Bergsgatan 23

Öppet 08:00-16:30

Reception 0526-196 90

Tekniska förvaltningen

Karlsgatan 51

Öppet 08:00-12:00 och 13:00-16:30

Växel 0526-190 00

tn@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till mbn@stromstad.se eller ring oss på 0526-196 90.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Krisberedskapsveckan 2019

Vattendunkar i olika storlekar

Den 6 - 12 maj 2019 arrangeras Krisberedskapsveckan i Sverige för tredje gången, med olika aktiviteter för dig som vill lära mer.

Många unga människor i Sverige har knappt upplevt någon samhällskris. De har heller inte levt med beredskap som en del av vardagen. Däremot har många antagligen sett katastroffilmer eller serier som på olika sätt visar jordens undergång. Med inspiration och verktyg från populärkulturen kan vi starta en bra dialog om verklighetens kriser. Det kan också vara ett bra sätt att ta tillvara ungas frågor, kunskaper och erfarenheter.

Aktiviteter under veckan

Onsdag 8 maj, filmvisning

Film: Den blomstertid nu kommer, tillåten från 15 år
Var: Kulturhuset Skagerack med start klockan 18.00
Längd: 129 min
Sverige är under attack. Inte av stridsvagnar vid gränsen utan det handlar om it-system som mystiskt börjar släckas ned och viktiga samhällsfunktioner som plötsligt slås ut.

Ta även tillfället i akt och träffa våra lokala representanter för våra frivilliga försvarsorganisationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster: Frivilliga resursgruppen, Blå Stjärnan och Röda Korset som finns på plats under hela kvällen.

Tävla och vinn vevradio

Var med i vårt kris-quiz. Mellan 6-10 maj kan du svara på frågor och vara med i utlottningen av vevradio. Varje dag kommer det nya frågor. Quizet är en aktivitet för unga 13 – 19 år men alla oavsett ålder får delta. Målet är att öka kännedomen om vad en samhällskris är och hur den kan påverka samhället och individen.

Tävla i dagens kris-quiz.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lördag 11 maj, Föreläsning - För din säkerhet

På För din säkerhet! får du grundläggande kunskaper om var du hittar information vid kriser, hur du skapar din egen beredskap inför att värme, vatten eller el saknas hemma. Du stärker din egen förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället.

Var: Folkets Hus, Strömstad klockan 10.30-14.00
Eventuella frågor besvaras av: thorsten.flood@forsvarsutbildarna.se
För din säkerhet! är kostnadsfritt och alla som deltar får en praktisk första hjälpenväska och en checklista.

Vi riktar oss till dig som är 16 år och äldre.

Mer information: https://www.forsvarsutbildarna.se/utbildning/for-din-sakerhet/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmälan senast 8 maj: www.forsvarsutbildarna.se/krislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tisdag 14 maj, filmvisning

Filmvisning för gymnasiets elever samt för SFI:s elever (Svenska för invandrare). Filmen som visas är Den blomstertid nu kommer.

Detta är ett samarrangemang mellan krisberedskapsveckan och gymnasiet.

Broschyren "Om krisen eller kriget kommer ..."

Våren 2018 skickade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ut en broschyr til alla hushåll i Sverige. Här kan du ladda ner broschyren.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-05-06, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Peter Birgersson Dafteryd