MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Lediga båtplatser

Här hittar du lediga kommunala båtplatser. Hittar du en båtplats du önskar hyra måste du först ställa dig i båtplatskön.

Under perioden mars-juni skickas mejl till alla som står i båtplatskö när nya båtplatser publiceras. När alla båtplatserna har fördelats så brukar det bara vara några få 2-meter platser lediga resten av året.

Ansökan, byte, uppsägning av båtplats

När du ansöker om båtplats i någon av våra hamnar gör du det direkt i vårt system. Du använder samma system om du vill byta båtplats eller säga upp den du har.

Det är för närvarande kö till samtliga båtplatser och med olika lång kötid. Du registrerar dig i vårt kösystem mot en årlig avgift.

Lediga 2 meters platser

Hamn

Båtplatsnummer

Årsavgift

Bom

Övrigt

Bojar

209

1 376 kr


Ej segelbåt

Bojar

213

1 376 kr


Ej segelbåt

Myren

616

2 141 kr

4 meter bom ingår


Södra hamnen

116

1 376 krVanliga frågor och svar om att hyra kommunal båtplats

 • Max båtlängd på platserna får vi fram genom att följa rekommendationer från sjöfartsverket angående utrymme mellan bryggor.
 • Båt bör vara max 2 meter längre än bommarna på platsen.
 • När det står endast motorbåt betyder att djupet eller höjden är begränsad på platsen så att det endast går att lägga till med en motorbåt.

Båtplatsbom

 • Så gott som alla båtplatser kräver bom. I vissa fall finns det en begagnad bom på platsen man kan köpa eller så har kommunen en bom på platsen som man hyr.
 • Om båtplatsen saknar bom så får man införskaffa en bom själv alternativt välja att hyra en bom av kommunen. I Kebal och Rossöhamn äger kommunen alla bommar.
 • När det står "bom tillsalu" så är det i regel styrbord bom sett från vattnet vi menar och det är föregående båtplatsinnehavaren som säljer bommen. Ni får, kontaktuppgifter till ägaren av bommen, när ni fått båtplatsen och sedan har de en månad på sig att avlägsna bommen ifall ni väljer att sätta dit en egen bom.
 • Bom ingår betyder att styrbord bom på båtplatsen tillhör Strömstads kommun som också ser till att den är iordning. Hyran för bommen ingår i priset för båtplatsen.

Avgift för Y-bom - Pris per år, inklusive moms.

 • 4,5 meter, 765 kronor
 • 6 meter, 1224 kronor
 • 8 meter, 1836 kronor
 • 10 meter, 2550 kronor
 • 12 meter, 5335 kronor (gångbar)

Strömstads kommun ansvarar för bommen och ser till att den är iordning.

Kartor över småbåtshamnar och båtplatser

På kartan kan du zooma in på hamnarna eller använda bokmärket för att komma till respektive hamn och se vilka båtplatser som är lediga och få detaljerad information om dem.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Jeanette Andersson

SIDANSVARIG: Niclas Samuelsson