Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Digital spökvandring

Digital spökvandring i Strömstad, en specialskriva ljudberättelser med bakgrund i Strömstads historia går att lyssna på i Storyspots app! Spökvandringen är specialskriven för unga och handlar om gamla lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Även om aktiviteten främst riktar sig till unga är det inget som hindrar att också vuxna lyssnar.

Det handlar om gamla lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Antingen lyssnar du hemma eller samtidigt som du utforskar platserna där det hände. Aktivt utomhus och tillgängligt för dem med nedsatt hörsel- och/ eller rörelseförmåga.

Berättelserna står historikern och podcastaren Linda Segtnan för. Hennes specialitet är att utforska myter och föreställningar kring det övernaturliga. För att kunna skriva berättelserna gjorde hon noggrann research på Strömstads historia. Även om aktiviteten främst riktar sig till unga är det inget som hindrar att också vuxna lyssnar.

Platserna och berättelserna ni får höra mer om är:

Stationshuset (Banmästaren på Stationshuset)

Strömstad stadshus (Norra Bergsgatan 23)

Den olycksaliga Selma (Flügger färg, Strandpromenaden 13)

Dödsvinden över Strömstad (Varvsgatan/Surbrunnsgatan)

Mordet på Fritiof Svensson, (Strandells sommarvilla fd Strandellska tomten)

Lyssna på ljudberättelserna i Storyspot genom att ladda ner appen gratis där appar finns. Se platserna markerade på kartan eller skriv ”Spökvandring Strömstad” i sökrutan. I appen finns även inspelade berättelser om olika platser i Strömstad som elever på Strömstad gymnasium skapat.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Marcus Palm