Havet i centrum – livet i fokus!

Varmt välkommen att flytta till Strömstad! Vi lockar med nya bostäder, lediga jobb och en lugnare tillvaro utan att välja bort på storstadens puls. Här hittar du genvägar som underlättar för dig att ta steget in i vår salta gemenskap!

En internationell småstad med livskvalitet, natur och friluftsliv i världsklass, det är Strömstad i ett nötskal. Ta del av berättelser från den plats som kan bli ditt nya “hemma”. Och träffa andra livsnjutare som flyttat hit, som sätter havet i centrum och livet i fokus.

Hej Allihopa, läs vårt magasin!
Hej Allihopa, läs vårt magasin!
Vår storie:

“Vi som bor här känner starkt för vår plats, vi känner gemenskap och har nära till mycket av allt det där vi älskar. Vi har en dragningskraft till havet, vi är stolta och lite förälskade i vårt Kosterhav.

För oss som bor här är både puls och idyll viktigt hela året, vi prioriterar gärna en aktiv fritid och vi vill ha nära till naturen. Vi uppskattar ett stort utbud av både butiker och restauranger, ett rikt kulturliv och evenemang som förgyller.

Kalla oss gärna livsnjutare, för det tycker vi att vi är. Så här vill vi leva - med havet i centrum och livet i fokus!”

Strömstadsbor om platsen

Vår storie:

“Vi som bor här känner starkt för vår plats, vi känner gemenskap och har nära till mycket av allt det där vi älskar. Vi har en dragningskraft till havet, vi är stolta och lite förälskade i vårt Kosterhav. ... Kalla oss gärna livsnjutare, för det tycker vi att vi är. Så här vill vi leva - med havet i centrum och livet i fokus!”

Strömstadsbor om platsen

Bild kollage på Strömstad som stad med uteliv och god mat.
Symbolen för Strömstads varumärke

Platsvarumärket knyter an till kommunens Vision för 2030: En attraktiv gränsregion och mötesplats vid havet. En internationell småstad med livskvalitet, natur och friluftsliv i världsklass.

Symbolen för Strömstads varumärke
Stort föreningsliv i Strömstad, här bild på Hockeyspelare.

Vi gillar föreningsliv!

Strömstads föreningsliv imponerar! Här finns möjlighet att utöva sport i alla sina former, det finns också gott om föreningar för dig som är samhälls- eller historiskt intresserad. Vi firar regelbundet vårt föreningsliv och våra eldsjälar på en Föreningsgala.

Podd om Strömstad.

Hållbarhetsveckan ­– Tillsammans

Varje år anordnas Hållbarhetsveckan – Tillsammans! Veckan inleds med Strömstad in light Länk till annan webbplats. och sedan följer program under en hel vecka med utgångspunkt i FN's globala mål. Länk till annan webbplats.

Foto på Emilie Flygare framför kulturhuset Skagerack.

Kulturhus och konsthall!

Få mindre städer kan stoltsera med ett eget kulturhus, det kan Strömstad! Kultur av alla sorter utövas i Kulturhuset Skagerack som också bär en egen intressant kulturhistoria. Det vackra trähuset med sina fyra torn och balkong mot södra hamnen byggdes 1877 som societetshus och har en viktig roll i stadens historia som kurort.

Aktiviteter - Strömstad
Två personer som cyklar i skärgården.

.

Näringsliv och tillväxt

Två personer som cyklar i skärgården.

Träffa företagare