KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Tillgänglig­hetsredovisning

Strömstads kommun står bakom de här webbplatserna/appen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen/appen. Här redogör vi hur www.stromstad.se, www.stromstadgymnasium.se samt appen Felanmälan Strömstad uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen/appen?

Vi strävar efter att stromstad.se ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett till exempel funktionsnedsättningar och oberoende av vilka hjälpmedel de använder. Vi ska åtminstone uppnå grundläggande tillgänglighet genom att följa WCAG 2.1 på nivå AA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen/appen?

Om du behöver innehåll från stromstad.se, www.stromstadgymnasium.se eller appen Felanmälan Strömstad inte är tillgängligt för dig i något annat format kan du meddela oss genom att skicka e-post eller ringa.

E-post: kommuncenter@stromstad.se
Telefon: 0526-190 00

Svarstiden är normalt en vecka.

Rapportera brister i tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens/appens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, kontakta Strömstads kommun så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens/appen tillgänglighet

Den här webbplatsen/appen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan.

Brister i tillgänglighet

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen/appen inte är helt tillgängliga. Följande brister känner vi till och arbetar löpande för att åtgärda.

  • På en del sidor används inbäddade tjänster som inte har utvecklats av Strömstads kommun och som inte följer tillgänglighetsprinciperna fullt ut. Detta gäller till exempel tjänsten Lediga jobb och sök politiker.
  • På webbplatsen finns en del blanketter (PDF) som inte uppfyller kraven. Vi kommer att ta fram tillgänglighetsanpassade e-tjänster för att åtgärda problemet för majoriteten av pdf:erna.
  • En del av våra dokument (PDF) är inte fullt tillgängliga vilket gör att de kan vara svåra att läsa med skärmläsare.
  • Huvudmenyn är inte kodad helt enligt WAI-ARIA Authoring Practices, vilket skulle kunna orsaka besvär för vissa användare, även om vi inte upptäckt några konkreta problem.
  • Formulärets/appens karta är inte avsedd för navigering och undantas därmed enligt 9 § i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Kartan innehåller till mycket stor del grafiska element och är således väldigt svår att tillgänglighetsanpassa. Adressökningen och möjligheten att beskriva platsen för ärendet i beskrivningsfältet är däremot tillgänglighetsanpassade.

Oskäligt betungande anpassning

Strömstads kommun åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för nedanstående innehåll.

  • Videoupptagningar från kommunfullmäktigemöten. Videoupptagningarna är inte textade då detta i nuläget kräver för mycket resurser.

Hur vi testat webbplatsen

Vi använder ett automatiskt verktyg för att upptäcka tillgänglighetsproblem. Vi gör även manuella granskningar av webbplatsen löpande.

Senaste bedömningen gjordes den 26 april 2024.
Redogörelsen uppdateras senast den 26 april 2024.

Kommentarsfunktion

Använd formuläret nedan om du hindras av bristande tillgänglighet så ska vi försöka hjälpa dig, och om möjligt även åtgärda bristen.
Om du vill att vi ska svara behöver du ange kontaktuppgifter.

​Kontakt

Kommuncenter

Stadshuset,
Norra Bergsgatan 23

0526-190 00
kommun@stromstad.se


 

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Alfredsson