MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

Kultur

MENY

Winter Word Festival

Riktad verksamhet

Musik

Musikintresserad? Vill du prova på att spela instrument eller starta ett band? Vi har en replokal på gymnasiet där du som ungdom är med och bestämmer hur det ska se ut och låta.

Vi samlas på Skagerack på torsdagar klockan 16.00 för sedan ta oss vidare till gymnasiet.

Ansvarig på plats: Elise Ståhl Andreassen 076-697 05 85 
Kontakt till ansvarig: Jan Vidar Seljegren 0526-195 76


Teater

Är du intresserad av teater? Tycker du om att stå på scen eller bakom scenen? I teatergruppen får du prova på att gå in i en roll och vara någon annan än dig själv

Vi jobbar med blandade dramaövningar och beroende på vad ungdomarna själva vill kan vi sätta ihop en teateruppsättning som visas för allmänheten. Allt hänger på vad ungdomarna själva vill göra.

Varje torsdag.
Ungdomsgruppen - Från ca 10 år och uppåt: 16.30-18.15
Barngruppen- Från ca 4 år och uppåt: 18.30-19.30

Kontakt: Camilla Hedin
kulturhaeng@gmail.com


Motorverksamhet

Vi har en verkstadslokal på Prästängen där ungdomar kan komma med sina mopeder, epa-traktorer eller något annat de vill meka med. Har ungdomen inget eget men gärna vill ha något att meka med så har vi fordon som ungdomarna kan hjälpa till med.

Onsdagar och torsdagar. Vi möts på fritidsgården 16.00 och tar oss sedan till Prästängen.

Kontakt: Mikael Johansson
Telefon arbete: 072-084 79 30


Toleransresan:

Toleransresan är en kurs på 5 månader där vi pratar mycket värdegrund och tolerans mot andra kulturer, som sedan avslutas med en resa till Polen och olika koncentrationsläger, samt andra viktiga platser.

Kontakt: Jan Vidar Seljegren 0526-195 76

 

STÄRKTA BIBLIOTEK

Detta projekt ska väcka lust hos unga att läsa, berätta och skapa. Det genomförs av biblioteket i Strömstad ihop med fritidsgården och kan förstärka de aktiviteter som redan pågår och bidra med fler.

Den kreativa miljön, utrustning, och aktiviteter ska växa fram ihop med ungdomar och sker ett steg i taget under ett par års tid.

Ett kommande steg på vägen är prova-på-tillfällen, bland annat under Kulturfestivalen FOLK 21 mars. Beroende på intresse och resurser startar vi sen fler löpande aktiviteter som tex samtalsgrupper, skrivarworkshop, målarkurs, poesi… Ja, vad vill du? Kontakta gärna projektledare Karin Björk, karin@karinbjork.se.

Eller skriv en lapp! En anslagstavla finns i Kulturhuset Skagerack. Där ska det gå att följa projektet och komma med förslag.

Stärkta Bibliotek finansieras av Kulturrådet

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: 2020-02-28 av Maria Alfredsson