Entrén på konsthallen Lokstallet med skulpturpark på utsidan.

VÄLKOMNA TILL KONSTHALLEN LOKSTALLET!

Vi vill tacka alla besökare för en spännande säsong på Konsthallen Lokstallet i Strömstad. Vi öppnar återigen i slutet av april 2024 och då med en Öppen Salong för lokala konstnärer.

Lokstallet

Konsthallen Lokstallet - Sveriges vackraste konsthall!

I det gamla lokstallet från 1903 visas nu samtidskonst på högsta nivå. Takhöjden mäter 8 meter och bara rummet i sig med de stora fönstren mot Västerhavet är värt ett besök.

Under vår, sommar och höst är konsthallen förutom rum för högkvalitativa utställningar även konsertlokal. Konsthallen erbjuder också barnvisningar, föreläsningar och andra kulturarrangemang. 

Sommarens utställningar 2023 innehåller konst av bland annat rikskända konstnärer som Hans Lannér, Birgitta Liljebladh och Sixten Lundbohm.

Konsthallens verksamhetsidé

Konsthallen ska visa gränsöverskridande samtidskonst och utveckla en konstpedagogisk verksamhet som lockar till egna uttryck. Kvalitetsribban ska ligga högt och ha bredd. Barn- och ungdomars kultur ska också finna uttrycksmöjligheter. En mötesplats ska skapas för kulturella samspel och nätverk byggas med gallerier inom och utom Sverige.

Konsthallen erbjuder också visningar, föreläsningar och kulturarrangemang. 

Kontakt

Utställningsproducent Yngve Brothén, telefon 0720 83 28 80

yngve.brothen@stromstad.se