Entrén på konsthallen Lokstallet med skulpturpark på utsidan.

VÄLKOMNA TILL KONSTHALLEN LOKSTALLET!

Konsthallen Lokstallet - Sveriges vackraste konsthall!

I det gamla lokstallet från 1903 visas nu samtidskonst på högsta nivå. Takhöjden mäter 8 meter och bara rummet i sig med de stora fönstren mot Västerhavet är värt ett besök. Vi håller öppet tisdag till söndag 12.00-16.00 och i juli öppet alla dagar.

Den allvarsamma leken

6/7 – 11/8 ”Den allvarsamma leken” Rolf André, Jockum Nordström och Jeff Olsson

Välkomna på vernissage för ”Den allvarsamma leken” med Jeff Olsson, Jockum Nordström & vår lokala konstnär Rolf André. Vi är väldigt stolta att presentera en helt unik utställning med tre olika konstnärer som ändå har en gemensam nerv i sitt skapande.

Teckning, collage, måleri, skulptur med: Rolf André, Jockum Nordström och Jeff Olsson

13.00 Invigning, musik med Anders Ådin och introduktion av konstnären och konstkritikern Magdalena Ljung.

Lokstallets säsong
Under vår, sommar och höst är konsthallen förutom rum för högkvalitativa utställningar även konsertlokal. Konsthallen erbjuder också barnvisningar, föreläsningar och andra kulturarrangemang. Vi arrangerar även konserter och andra kulturarrangemang under vintersäsongen då lokalen inte lämpar sig för att hänga konst under de fuktiga vintermånaderna. Det finns även möjlighet att boka lokalen för kulturarrangemang.

Lokstallet

Konsthallens verksamhetsidé

Konsthallen ska visa gränsöverskridande samtidskonst och utveckla en konstpedagogisk verksamhet som lockar till egna uttryck. Kvalitetsribban ska ligga högt och ha bredd. Barn- och ungdomars kultur ska också finna uttrycksmöjligheter. En mötesplats ska skapas för kulturella samspel och nätverk byggas med gallerier inom och utom Sverige.

Konsthallen erbjuder också visningar, föreläsningar och kulturarrangemang. 

Kontakt

Utställningsproducent
Yngve Brothén,
0526-190 00
y.brothen@gmail.com