SPÄNNANDE SPÖKVANDRING I STRÖMSTAD

Upplev fem specialskrivna historiska ljudberättelser på temat spöken och mystiska myter finns nu att lyssna på.

Det handlar om gamla lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Antingen lyssnar du hemma eller samtidigt som du utforskar platserna där det hände.

Lyssna på ljudberättelserna i Storyspot genom att ladda ner appen gratis i App Store eller Google Play. Tillåt appen att använda telefonens gps. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Spökvandring Strömstad” i Sökrutan.

Ni kan lyssna till:

  • Banmästaren på Stationshuset
    En järnvägsarbetare sover över på stationen i Strömstad med en kollega och skrämmer upp denne ordentligt med en påhittad spökhistoria. Men bara för att hen hittade på det där med stinsen Kollander behöver det inte betyda att här inte spökar, eller hur..?
  • Strömstad stadshus
    Välkomna till stadshuset för en riktigt mystisk mattelektion. Som tur är spökar här inte längre.
  • Den olycksaliga Selma, Strandpromenaden Ett ungt par checkar in på Strandhotellet 1920. Bara en checkar ut.
  • Dödsvinden över Strömstad (Varvsgatan/Surbrunnsgatan) Sommaren 1834 blåste dödsvinden över Strömstad och de flesta av dess offer hamnade här, på kolerakyrkogården.
  • Mordet på Fritiof Svensson, Strandells sommarvilla Om det olösta, hiskeliga mordet på den skötsamme kolutköraren Fritiof Svensson vintern 1937.