MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

MENY

Entrén på konsthallen Lokstallet med skulpturpark på utsidan.

VÄLKOMNA TILL KONSTHALLEN LOKSTALLET!

Vi tackar för en fantastisk säsong och välkomnar er åter i april 2023!

PIAF PÅ LOKSTALLET 7, 8, 14 och 15 okt kl 19.00
Vi vill med föreställningen berätta historien om myten och legenden Edith Piaf. Och vi gör det på fantastiska Lokstallet i Strömstad.
Vår ensemble består inte bara av det självklara franska Muzette-dragspelet, utan också av tre stråk-instrument och allt ackompanjeras av gitarr, bas och piano. Edith Piaf´s röst gestaltas av Nina Markendahl.
Sånger från den franska chanson-traditionen där Piaf är den självklara stjärnan, varvas med glada, instrumentella melodier, som för tankarna till varitéerna i Paris. Många av sångerna framförs på originalspråket, franska. Piaf´s musik är dock, enligt oss, magi, vilket gör att människor förstår sången utan att förstå språket. Men svenska tolkningar av de kända melodierna dyker också upp.
Vårt signum i allt vi gör, är dock humor. Vi blandar in humor i allvaret. Piaf var sorg OCH glädje. Vemod OCH skratt. Vi har därför med oss en komiker i vår ensemble, Camilla Hedin, som tillsammans med den magiska musiken, för historien framåt.
Föreställningen kommer avslutas såsom Edith Piaf´s liv slutade, med låten "Je ne regrette rien" - "Jag ångrar ingenting".

Föreställningarna är 7, 8, 14 och 15 okt kl 19.00

Medverkande:
Bosse och Nina Markendahl, Tomas Carlsson, Camilla Hedin, Ingemar Olsson, Dag Vallberg, Inger Faritzon, Eva Stigberg
Produktion/Manus/Arrangörer:
Nina och Bosse Markendahl
Regi: Camilla Hedin

Samarbetspartners och sponsorer:
Strömstads kommun, Västra Götalandsregionen, ABF, ICA Kvantum, Hedin bil, Brandt, Strömstad köpmannaförening, Br Axelsson El

Konsthallen Lokstallets verksamhetsidé

Konsthallen ska visa gränsöverskridande samtidskonst och utveckla en konstpedagogisk verksamhet som lockar till egna uttryck. Kvalitetsribban ska ligga högt och ha bredd. Barn- och ungdomars kultur ska också finna uttrycksmöjligheter. En mötesplats ska skapas för kulturella samspel och nätverk byggas med gallerier inom och utom Sverige.

Konsthallen erbjuder också visningar, föreläsningar och kulturarrangemang. 

Kontakt

Utställningsproducent Yngve Brothén, tel. 0720 83 28 80

yngve.brothen@stromstad.se

Lokstallet helighet

Utställningen "Språkkamp och helighet" med Sara Möller, Torsten Andersson och Ann Edholm under juni och juli 2020.

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: av Maria Alfredsson