MENY

Vi som arbetar här

Besnik har koll på skolan!

Jag heter Besnik Obërtinca och arbetar i skolans reception. Jag och mina kollegor som arbetar här vill ge ett välkomnande intryck till alla som kommer hit - vi svarar på många olika frågor och visar vägen för den som inte hittar. Jag känner nästan alla elever och lärare - här har vi bra bra koll på vilka som kommer och går om dagarna.

Det bästa med Strömstad Gymnasium är att det är en plats för både unga och gamla, från olika kulturer och från skilda bakgrunder. Det är en mötesplats – och den första du möter när du kommer hit är oftast mig. Välkommen!

Kontakta Besnik
besnik.obertinca@stromstad.se

Livet är på riktigt

Jag heter Paul Carlsson och lär ut om etnicitet och religion. Mitt arbete handlar mycket om att vidga elevernas vyer – att visa dem verkligheten, och att de är del av någonting större som de själva kan påverka. Livet är på riktigt och det är viktigt att du tar ställning.

Ett projekt jag driver på skolan, och har drivit i mer än 20 år, är något som vi kallar ”toleransresan”. Projektets syfte är att ta med en grupp ungdomar till en plats som berör och visar verkligheten. Vi har varit på många olika platser – ett år var vi 44 stycken som åkte ner till Polen för att med egna ögon se några av konsekvenserna med nazismens fasor.

Kontakta Paul
paul.carlsson@stromstad.se

Björn gör dig anställningsbar!

Jag heter Björn Persson och undervisar på el- och byggprogrammen. När du tar studenten är vårt mål att du är redo för arbetslivet – anställningsbar! Detta mål når vi genom att låta dig lära och prova, göra misstag och utvecklas. På el- och byggprogrammen varvar vi teori med en god del praktik så du får möjlighet att med egna händer göra det du läst om.

På Strömstad Gymnasium råder en god gemenskap och kamratskap – både bland lärare och elever!

Kontakta Björn
bjorn.persson@stromstad.se

Bli företagsam!

Jag heter Fredrik Gunterberg och undervisar i ekonomi. Mitt mål är att rusta eleverna inför framtiden genom att så ett korn av företagsamhet. Att vara företagsam är viktigt oavsett vad du arbetar med.

Jag är också mycket engagerad i Ung Företagsamhet. Att eleverna får möjlighet att driva ett eget UF-företag under ett år är inte bara ett bra sätt att lära sig företagsekonomi på utan gör också att eleverna utvecklas på en mängd olika områden. Inte minst brukar det leda till ett ökat självförtroende.

Jag tycker att skolan har en god stämning och är en intressant plats att arbeta på. Det händer alltid något spännande här!

Kontakta Fredrik
fredrik.gunterberg@stromstad.se