MENY

Idrott och hälsa 1 specialisering

På Strömstad Gymnasium kan du kombinera studier med din idrottssatsning inom vald idrott. Du kan göra detta på alla våra program och i alla idrotter. Vi kommer att arbeta med individuella upplägg för dig som elev och det sker utifrån dina idrottsliga forutsättningar.

Idrott och hälsa 1 - specialisering riktar sig till dig som vill kunna satsa, träna, utvecklas och fördjupa dig ytterligare inom din vald idrott. Till dig som vill lära dig mer om hur man planerar för sin individuella träning, med hjälp av olika träningsprogram.

Strömstad Gymnasium vill kunna ge dig som elev goda möjligheter att utveckla dina kunskaper inom vald idrott, och erbjuda en så attraktiv utbildning som möjligt.

Upplägget innebär att du läser kursen idrott och hälsa 1 - specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan läggs på träning i din idrott under ett läsår.

Kravet för att delta på kursen är att du:

  • tillhör en idrottsförening där du tränar/tävlar på åtminstone lokal elitnivå.
  • har en tränare i din förening som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott, samt är beredd att bistå dig med handledning under kursens gång.

Inför höstterminen 2022

Höstterminen 2022 kan du som väljer till:
- bygg- och anläggningsprogrammet
- ekonomiprogrammet
- el- och energiprogrammet
- försäljnings- och serviceprogrammet
- samhällsprogrammet
välja idrott och hälsa- specialisering 1 redan i årskurs 1.

Du kan sedan välja idrott och hälsa specialisering 2 i årskurs 2.

I årskurs 3 kan du (om studierna i övrigt går bra) läsa utökad kurs i träningslära. Detta innebär att du kan utöva din idrott under alla dina tre gymnasieår.

Om du väljer:
- lärlingsprogrammet
- naturvetenskapsprogrammet
- teknikprogrammet
kan du välja idrott specialisering från årskurs 2.

Om du är intresserad av att utöva din idrott redan från årskurs 1, anmäl dig till anna.herward@stromstad.se senast 15 juni!

> Informationsblad Pdf, 335.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta: