Din framtid börjar här!

Ja så är det faktiskt – och du väljer din egen väg. På Strömstad Gymnasium har vi flexibla kursplaner för att just din studietid ska anpassas efter dina intressen och ambitioner.

Vi vill också understryka att en bra studiemiljö, aktiviteter som engagerar och ett bra samarbete med externa aktörer bidrar till att din gymnasietid blir den språngbräda som krävs för att möta framtidens utmaningar. Oavsett om du väljer ett teoretiskt, högskoleförberedande program eller någon av våra yrkesförberedande utbildningar så är vi övertygade om att du kommer lyckas.

Botanisera bland vårt utbud av program, de berättar mer om vilka möjligheter du har. Läs och fundera över vad som passar dig bäst. Ge dig själv chansen till en bra start på din gymnasietid genom att vara påläst. Har du frågor eller funderingar får du gärna höra av dig. Lycka till!

Håll igång träningen och
studera samtidigt!

Strömstad Gymnasium erbjuder idrottsprofil som tillval i alla teoretiska program. Du läser specialkurser inom idrott och tränar i samarbete med en idrottsförening. skolan har ett fint crossfit-gym som inbjuder till träning på olika sätt - både i grupp och enskilt.

Information om specialutbildningen

Samarbetspartner lokalt och internationellt

Skolan har ett bra kontaktnät som ofta utnyttjas! Kommunen, föreningslivet och lokala företag är goda samarbetspartners.

Praktikperioder är en viktig del av studietiden. Skolan har ett bra kontaktnät med lokala företag och bistår i arbetet med att hitta praktikplats. Vårt kontaktnät sträcker sig också utanför kommunens gränser – varför inte göra utlandspraktik på Malta?