Gymnasiebibliotek

Bibliotek i Ranrike

> Strömstad Gymnasiums bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolbibliotekarie

Anton Karlsson
Telefon: 0526-19 511
anton.karlsson@stromstad.se

Bemannade öppettider

Måndag: 8.30 - 15.40
Tisdag: 8:30 - 15.00
Onsdag: 8.30 - 15.40
Torsdag: 8.30 - 15.40
Fredag: 8.30 - 15.40

Länkar

Alex författarlexikon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Databas med fakta om skönlitterära författare och deras böcker. Skriv författarens efternamn i sökrutan och välj rätt namn i listan. Under "Referenser" får du tips på vidare läsning. Du kan också söka författare från specifika länder/regioner eller genrer/epoker, se kategorierna högst upp. Under Temaartiklar" finns artiklar om olika ämnen och epoker inom litteraturhistorien. Alex har också ett separat deckarlexikon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vill du söka i Alex hemifrån? Logga in med ditt 11-siffriga lånekortsnummer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kontakta biblioteket om du inte kan ditt lånekortsnummer.

Artikelsök Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Databas där du kan söka bland kvalitetsgranskade artiklar. Några artiklar kan läsas i fulltext, andra kan hittas i biblioteket eller beställas. Kontakta biblioteket så får du hjälp. Film om Artikelsök Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

MediapoolenPlay Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här finns aktuellt, kvalitetssäkrat material för skolor, som till exempel artikeldatabasen Mediearkivet. Logga in iMediapoolenPlay med Skolfederation.

Ebsco Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ebsco är en av de allra största leverantörerna av vetenskapliga databaser. De flesta är avgiftsbelagda, men dessa databaser kan användas gratis:

ERIC Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Databas som är specialiserad inom ämnet pedagogik. Innehåller till viss del fulltexter.

Landguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Innehåller information om alla världens länder. Här finns också fakta om konflikter i världen och om världens största organisationer. Under rubriken "Statistik" kan du jämföra olika länders utveckling inom en mängd områden. Databasen tillhandahålls av Utrikespolitiska Institutet. Den är bara tillgänglig på skolor och bibliotek i Strömstads kommun.

NE Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
NE är ett stort digitalt uppslagsverk, som också innehåller ordböcker på svenska och engelska. För att få full tillgång till NE måste du gå in via länken "Nationalencyklopedin" i menyn till höger i V-klass. Inne i NE kan du skapa ett personligt konto. Då får du en egen inloggning som ger tillgång till NE var som helst.