HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Multiple selection
Fråga 1

Dödsboanmälan

Om det inte finns tillgångar i dödsboet eller den avlidnes tillgångar inte räcker till mer än begravning och till övriga kostnader i samband med dödsfallet, kan en dödsboanmälan göras.

När någon har avlidit skall en bouppteckning göras efter den som avlidit. Denna utgör en sammanställning över den avlidnes tillgångar och skulder. Bouppteckning skall göras vid en särskild förrättning inom tre månader efter dödsfallet.

Dödsboanmälan görs till Socialförvaltningen i den kommun där den avlidne bodde, för att sedan registreras hos Länsstyrelsen. Om den avlidnes skulder är större än tillgångarna, har dödsbodelägarna inget personligt ansvar för den dödes skulder.

Vad som framgår av bouppteckning är avgörande för arv och skatt. Därför är det lämpligt att anlita experthjälp. Blanketter för bouppteckning finns att köpa hos det flesta bok- och pappershandlare. Anlitar man begravningsbyrå kan den i vissa fall också sköta bouppteckningen.

kontakt

Individ- och familjeomsorg                   telefon 0526-192 77 växel kl. 9-12, 13-15

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-01-25, Marcus Pettersson

SIDANSVARIG: Lena Beltramin