HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection
Fråga 1

Flicka med höstlöv i händerna

Ny i Sverige

Som nyanländ i Sverige kan du behöva hjälp för att hitta rätt i det svenska samhället. Du som är nyanländ med uppehållstillstånd och är över 18 år ska i första hand vända dig till arbetsförmedlingen. Där kan du boka tid med en handläggare som tillsammans med dig upprättar en etableringsplan.

I etableringsplanen ingår undervisning i svenska för invandrare, SFI. SFI anordnas på Strömstads gymnasium (vuxenskolan). Utöver SFI ingår också andra aktiviteter som arbetsförmedlingen beslutar om i samtal tillsammans med dig. Totalt är du skyldig att delta i olika aktiviteter inom ramen för din etableringsplan på 40 timmar i veckan. Arbetsförmedlingen beslutar om vilken ersättning du har rätt till när du ingår i etableringen.

Behöver du mer råd, stöd, och hjälp? Då kan du vända dig till kommunens Jobb och Integrationscenteröppnas i nytt fönster som kan ge dig relevant information och konkret stöd.

Strömstads kommun presenterar - intervju med nytt folk i Strömstad

Träffa Fabrice från Rwanda som praktiserar i vårt kommuncenter. En av uppgifterna under praktiktiden är att göra informationsfilm.

Kontakt

Integrationssamordnare
Thomas Niklasson
thomas.niklasson
@stromstad.se
0526-192 75

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-09-04, Lena M Sundberg

SIDANSVARIG: Pernilla Rivera