HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection
Fråga 1

Du kan göra en insats

Hyra ut en bostad

Det stora antalet flyktingar som kom till Sverige 2015 bor fortfarande på olika boenden, trots att de fått uppehållstillstånd och därmed får stanna i Sverige. För att öka takten i utflyttningen till landets kommuner har den nya Bosättningslagen införts. Med stöd av lagen anvisas kommunerna nu ett antal personer från olika boenden. I Strömstads kommun undersöks som bäst hur vi kan bygga eller på annat sätt snabbt öka antalet tillgängliga bostäder. Privata hyresvärdar är ett viktigt komplement till övriga planer.

De nyanlända som anvisas har fått uppehållstillstånd och kommer att få stanna i Sverige. De som anvisas till Strömstad ska tas emot som nya Strömstadsbor. Det är viktigt för dessa nya Strömstadsbor att få ett boende, som en bas att stå på när dom startar sina nya liv i Strömstad. I Strömstad arbetar vi aktivt med att hitta lösningar för de nyanlända som kommer till staden. Tveka inte att höra av dig om du vill hyra ut din bostad eller del av bostad.

Familjehem/jourfamilj

Att vara familjehem innebär att du och din familj tar emot barn och ungdomar i ert hem. Det kan handla om såväl längre som kortare uppdrag. Blir du godkänd som familjehem eller jourhem utgår ersättning för din insats.

Kontaktfamilj

Som kontaktfamilj stödjer du ett barn. Det kan innebära att barnet bor hos din familj några dygn per månad. Du träffar barnet regelbundet, allt utifrån de behov som finns och din familjs möjligheter. Ersättning utgår.

Är du intresserad av att ställa upp som familjehem, jourhem eller på annat sätt ge ditt stöd?

Här kan du anmäla ditt intresselänk till annan webbplats

Bli god man

För alla ensamkommande barn under 18 år som saknar uppehållstillstånd ska det utses en god man. Gode mannens uppgift är att i första hand se till att barnet får en trygg tillvaro under den första tiden i Sverige. Socialtjänsten kan anmäla behovet av god man till Överförmyndaren. Överförmyndaren utser god man, ger uppdrag och stöd. Överförmyndaren för Strömstad finns i Uddevalla

Mer om god manlänk till annan webbplats

Bli särskild förordnad vårdnadshavare

När ensamkommande unga har fått permanent uppehållstillstånd ska han eller hon ha en eller två särskilt förordnade vårdnadshavare.

Mer om särskild förordnad vårdnadshavarelänk till annan webbplats

Ge stöd via frivilligorganisationer

Som medlem i en förening kan du som privatperson hjälpa till, till exempel genom att bjuda in nyanlända till er verksamhet. I Strömstad finns även flera frivilliga organisationer som engagerar sig. Du kan också vända dig till någon av dessa för att hjälpa till.

Strömstad för mångfald

Ett nätverk för insatser till hjälpbehövande. Bistår bland annat på plats i ankomstboendet på Hällestrand.
Kontakt: Åsa Rognås. E-post: asa.fidde@gmail.com

Behov av kläder och annat; se nätverkets sida på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenska Kyrkan

Vill du hjälpa till via Svenska kyrkan? Kontakta kyrkoherde Malin Hammarström.

E-post: malin.w.hammarstrom@svenskakyrkan.se


Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-01-23, Marcus Pettersson

SIDANSVARIG: Pernilla Rivera