HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Stadsbiblioteket
Karlsgatan 17

Må - ti 11:00 - 19:00
On - fr 11:00 - 17:00

stadsbibliotek@stromstad.se

Bibliotekschef
Gunilla Sandin
Telefon 0526 -193 10

gunilla.sandin@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Strömstads badhus och kallbadhus

Strömstads badhus

En modern badanläggning med stolta traditioner.

Strömstads badhus startade sin verksamhet redan 1909. Strömstad var då en av Sveriges mest kända havskurorter. Detta var Strömstads första varmbadhus och på den tiden ett av Europas mest moderna varmbadhus. Redan på den tiden var motion en viktig ingrediens för att uppnå fysisk och mental hälsa. Alla badgäster ordinerades obligatorisk gymnastik vilken ingick i badgästernas dagliga program tillsammans med de olika kurbehandlingarna.

I dag är Strömstads badhus en modern bad- och friskvårdsanläggning med ett stort och brett utbud. Anläggningen drivs som ett aktiebolag (kommunalt bolag) där kommunen äger samtliga aktier.

Kallbadhuset

Kallbadhuset i Strömstad ligger längs med strandpromenaden i centrala Strömstad. Det nuvarande kallbadhuset är det tredje som byggts. Det första låg vid Bojarkilen och var verksamt på 1700-talet. Det andra byggdes 1887 och fick en något mer central placering i södra hamnen. Det revs 1967. Dagens kallbadhus ligger invigdes i juni 2005.

Kurorten Strömstad

Strömstad är en gammal anrik kurort och verksamheten startade runt 1780. På mitten av 1800-talet kom det långväga gäster som ville få hjälp med hudsjukdomar, ledbesvär och andra problem. Ofta stannade gästerna en vecka för att hinna med alla behandlingar i form av salta bad, tångbad, samt inpackningar med mineralrik lera.

För att gästerna även skulle roa sig eller ”förlusta sig” som det hette på den tiden, byggdes societetshuset Skagerack som stod klart 1877. Det är från denna tid som uttrycket ”badgäster” härstammar.

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2015-01-29, Jan Palmblad

SIDANSVARIG: Ola Lindström