HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Tekniska förvaltningen

452 80 Strömstad
Telefon 0526-191 60
Växel 0526-190 00

Besöksadress:
Prästängsvägen 30
Fastigheten Mekanikern 1
Prästängen

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-12.00 samt 13.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till tn@stromstad.se eller ring oss på 0526-191 85.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *

Multiple selection
Parkering

Du kan ställa ditt fordon på gator, parkeringsplatser och på enskild mark. Tänk på att följa parkeringsreglerna och att de kan vara olika beroende på var du ställt din bil. 

Parkeringsplatser för rörelsehindrade

I centrala Strömstad finns cirka 15 kommunala parkeringsplatser för rörelsehindrade på allmän gatumark. För att använda dessa platser krävs ett parkeringstillstånd för rörelsehindrad. Du måste följa de regler för längsta parkering som gäller.

Du erlägger ingen avgift de 3 första timmarna. Därefter betalar du den aktuella taxan för parkeringen. Vid parkering i mer än 3 timmar, parkera gärna på en närliggande vanlig allmän parkering.

Parkering för husbilar

På Bojarparkeringens ställplats är du välkommen att parkera husbilen både på dagen och natten.

Karta över Bojardalens ställplatsöppnas i nytt fönster

Parkering för MC och EU-moped klass I

Parkeras enligt samma regler och på samma p-platser som bilar. Det är tillåtet att parkera flera tvåhjuliga fordon i samma ruta så länge de står inom markerad parkeringsruta. Man betalar parkeringsavgift i parkeringsautomaten, biljetten tar man då med sig för att kunna redovisa vid eventuell kontroll, eller med hjälp av SMS-park parkeringsapp. En biljett/p-ruta.

Om du parkerar på körbana kan du parkera snedställd mot trottoaren så att MC:n eller mopeden klass I tar samma breddutrymme som en vanlig bil. Din moped eller MC räknas som fordon och ska ställas i längdriktningen.

Parkering för moped (klass II)

Moped parkeras enligt samma villkor som cykel, bredvid cykelställ.

Parkering för cykel​

Det finns cykelparkeringar på flera ställen i centrala Strömstad där du kan låsa fast din cykel men vi jobbar för att öka på antalet cykelparkeringar. 

Din cykel får du parkera nästan överallt, undantaget är gångfartsområden och på platser med förbudsskyltar. Däremot måste du se till att den inte står i vägen för andra trafikanter. Din cykel får till exempel inte hindra fotgängare eller skapa problem för synskadade och funktionshindrade.

Parkering för buss

På nordvästra sidan av Skeppsbroplatsen på fem markerade platser får buss parkeras. På Södra Hamngatans västra sida, vid Pressbyrån på torget, på markerad plats får buss stanna för av- och påstigning av resenärer.

kontakt

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Kommuncentrets besöksadress
Stadshuset
Norra Bergsgatan 23

Frågor och svar om parkeringHittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-11-13, Lena Sundberg

SIDANSVARIG: Jeanette Johander