KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Barn- och utbildnings-förvaltningen
Klockaregatan 2
bun@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Kurser på grundläggande och gymnasial nivå

Hos oss kan du läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå för att göra klart din grundskola och gymnasieutbildning. Du kan också läsa enstaka kurser för att få en grundläggande och särskild behörighet inför ansökan till högre studier.

Ansökan

> Ansök till vuxenutbildningen här, instruktioner och bra att veta Länk till annan webbplats.

För delar av utbildningsutbudet i Strömstad kan en sen ansökan göras, det gäller för ett urval kurser och yrkesutbildningar som startar i augusti. Frist för sen ansökan är 23 juni.

Grundläggande kurser - sen ansökan
- Svenska som andraspråk, delkurs 1-4

Gymnasiala kurser - sen ansökan
- Matematik 1 (abc), Matematik 2 (abc)
- Historia 1
- Samhällskunskap 1
- Svenska 1, Svenska 2
- Svenska som andraspråk kurs 1, 2 och 3
- Scenisk gestaltning kurs 1 och 2

> Enskilda kurser ht 2024 Pdf, 97.3 kB.

Är du i behov av att nå behörighet för vidare studier på högskola eller universitet? I höst startar HögskoleVUX i Strömstad! Det är en flexibel utbildningsform som underlättar för att bli behörig för högre studier, en högskoleintroducerande kurs på 15 hp ingår samt vid godkända betyg platsgaranti på ett stort antal program på Högskolan Väst. Ansökningsfrist 19 juni.

> HögskoleVUX programblad Pdf, 393.7 kB.

> Läs mer om HögskoleVUX

Utbildningsguide

  • Kurser på grundläggande nivå motsvarar hela grundskolan upp till och med årskurs nio och är för dig som behöver komplettera något av grundskolans ämnen inför fortsatta studier.
  • Kurser på gymnasial nivå är för dig som vill komplettera dina tidigare gymnasiestudier eller behöver ny kompetens. Du kan även läsa kurser för att få grundläggande och särskild behörighet inför ansökan till högre studier på eftergymnasial nivå.
  • Orienteringskurser ger dig tillfälle att träna på olika färdigheter så att du kan lyckas ännu bättre i dina övriga kurser. Kursen betygsätts inte däremot får du ett intyg.

Vid frågor som rör studier, kurser, behörighet och arbetsmarknad,
kontakta gärna vår studie- och yrkesvägledare Länk till annan webbplats.!

Scenisk gestaltning 100 p

Du utvecklar dina kreativa uttryck, både enskilt och i grupp. Tillsammans kommer vi jobba med att på olika sätt skapa karaktärer och förstå vad som gör att man når fram och berör en publik. Oavsett om ditt mål är att stå på en teaterscen eller att prata inför andra på jobbet så kommer du att känna dig säkrare i att uttrycka dig.

Undervisning: Kvällstid med ett tillfälle per vecka i gymnasiets aula Förkunskaper: Svenska grund
Inspirations- och informationsfilm: Filmer om våra utbildningar - Scenisk gestaltning Länk till annan webbplats.

Hybridundervisning

Hybridundervisning ger dig som elev möjlighet att delta i undervisningen antingen i klassrummet eller digitalt från annan plats. Genom tekniken i vårt nya hybridklassrum interagerar alla med varandra i realtid. Vissa delar är obligatoriskt skolförlagda, utformningen sätts av läraren i varje kurs. Tillgång till dator, nätverk, webbkamera och mikrofon erfordras för dig som deltar digitalt. Ett urval kurser och yrkesutbildningar ges som hybridundervisning, vilka det gäller inför hösten kan du se i kurskatalogen HT24.

Läsa på distans

Om du saknar kurser i vårt utbud eller inte har möjlighet att studera på plats på Strömstads vuxenutbildning, kan det finnas möjlighet att studera på distans. Du bokar då ett personligt möte hos vår studie- och yrkesvägledare. Kontaktuppgifter och telefontider står i kontaktrutan på denna sida. Du kommer att behöva lämna in betyg och ett personligt brev/följebrev där du beskriver varför du vill läsa kursen och vad ditt mål med kursen eller utbildningen, är. Det är rektor som tar beslut om du blir beviljad att läsa kursen eller inte. Vi erbjuder distanskurser genom Hermods.

Fritt sök i fem kommuner

Vi samarbetar med vuxenutbildningen i Munkedals, Sotenäs, Lysekils och Tanums kommun och du har därför möjlighet att söka utbildningar i dessa kommuner. Ansökan till vuxenutbildningen i samverkande kommuner görs i respektive kommun:

Kontakt

Administration
Telefon: 0526‑195 04
vuxenutbildningen@stromstad.se

Reception
Telefon: 0526-195 00

Studie- och yrkesvägledare
Martin Klavblom
Telefon: 0526-195 61
martin.klavblom@stromstad.se
Telefontider:
Måndag - fredag 09.00 - 10.00

Besöksadress
Strömstads Vuxenutbildning
Tångenvägen 2

Postadress
Strömstads kommun
Vuxenutbildningen
452 80 Strömstad

Rektor
Alexander Johansson
Telefon: 0526-195 20
alexander.johansson1@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Anja Sonerud

SIDANSVARIG: Alexander Johansson