KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Fakturor från kommunen till din digitala brevlåda, såsom Kivra

Med en digital brevlåda kan du få du din post från myndigheter, kommuner, regioner och vissa företag digitalt istället för på papper. Från och med augusti 2022 skickar Strömstads kommun fakturor via digitala brevlådor. Via Kivra kan du även betala fakturorna direkt i appen.

För att börja ta emot post digitalt behöver man ha en digital brevlåda och en e-legitimation. Det finns några olika digitala brevlådor att välja bland. Välj den brevlåda som passar dig bäst, men man kan bara vara ansluten till en av dem. Idag är mer än hälften av Sveriges befolkning anslutna till en digital brevlåda (52%) och Kivra är den vanligaste.

Varför ska jag få fakturan via Kivra?

Via Kivras brevlåda får du tillgång till dina fakturor när som helst, var du än befinner dig och du kommer även kunna betala din faktura direkt. Det fungerar inte i de andra digitala brevlådorna utan bara i Kivra . Det ger dig även en enklare hantering av fakturor, samtidigt som klimatpåverkan minskar.

Hur anmäler jag mig till Kivra eller annan brevlåda?

Information om digitala brevlådor och hur du ansluter dig hittar du på DIGGs webbplats (myndigheten för digital förvaltning) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hur vet jag när jag får post?

Varje gång du får ny post i Kivra eller annan brevlåda får du en avisering via e-post. Därför är det viktigt att kontrollera att du har uppdaterade kontaktuppgifter.

Jag vill ha mina fakturor som vanligt

Logga in i din digitala brevlåda om du är ansluten dit och välj att du inte vill ha dina fakturor från oss digitalt.

Men jag betalar med e-faktura/autogiro?

Om du har valt att betala dina fakturor via e-faktura eller autogiro, så kommer du såklart att fortsätta betala dina fakturor på det sättet.

Måste man ha ett svenskt personnummer för att kunna använda Kivra?

Ja, för att en person ska kunna öppna upp en digital brevlåda i Kivra krävs ett svenskt personnummer. Användaren behöver däremot inte vara bosatt i Sverige.Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Lars Hustoft