Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Buss, tåg och flyg

Västtrafik AB ansvarar för den allmänna kollektivtrafiken i Strömstads kommun. Det finns också många andra sätt att resa till, från och inom vår kommun. Res gärna kollektivt, det minskar miljöpåverkan och  risken för trafikskador!

Strömstad ligger väl placerat mitt emellan två storstäder, Oslo och Göteborg. Flera busslinjer passerar utmed E6, och den som vill kan ta Bohuståget söderut. Närmaste flygplats är Landvetter cirka 19 mil söderut.

Närtrafik på landsbygden

Flera kommundelar trafikeras via anropsstyrd trafik/närtrafik. Närtrafik körs av taxifordon på uppdrag av Västtrafik och ger dig som bor utanför centrum en fin möjlighet att resa kollektivt. På Västtrafiks webbplats hittar du mer information hur och när du kan resa.

Närtrafik - ett annat sätt att resa kollektivt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Seniorkort/seniorbiljett

Kortet gäller för dig som är 65 år och du kan resa dygnet runt inom Strömstads kommunzon på alla Västtrafiks linjer, inklusive tågresor inom kommunen samt med Närtrafik. Det gäller inte vid resor med Kosterbåtarna, Ronden eller färdtjänst.

Mer information om seniorkort för dig som bor i Strömstads kommun.

Se också information hos Västtrafik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Observera - du behöver ha med kortets giltighetsbevis för att visa att det är giltigt i den zon resan sker. Giltighetsbevis utfärdas i samband med att du får seniorkortet.

Färdtjänst

Information om färdtjänst som är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning, hittar du under fliken om Färdtjänst .

Rabatt med Västtrafiks intygskort

Du som får sjukersättning, aktivitetsersättning eller handikappersättning kan få rabatt via ett särskilt intygskort och kan köpa din periodbiljett till ungdomspris.

Mer information om intygskort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Viktor Strinning

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck