Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Pesonal samtalar med boende

Boenden

I Strömstads kommun finns flera typer av boende för dig med särskilda behov.

För dig som är äldre finns olika typer av boenden med personalstöd. Om du har en funktionsnedsättning finns anpassade boenden för både barn och vuxna. Har du en psykisk funktionsnedsättning kan du få boendestöd i ditt eget hem.

Vem kan få särskilt boende?

När behovet av vård och omsorg blir så stort att det inte längre känns tryggt hemma trots stödinsatser, kan du ansöka om ett så kallat särskilt boende. Särskilt boende är en boendeform för dig som har behov av service, vård och omsorg dygnet runt.

Så ansöker du

För att få särskilt boende behövs ett beslutfrån socialtjänsten. Du lämnar din ansökan till kommunens biståndsenhet. Efter utredning får du ett skriftligt besked om du har rätt till särskilt boende eller inte. Ett avslag går att överklaga.

Avgifter

I särskilt boende betalar man hyra och avgifter för vård, omsorg och mat. Insatser för funktionsnedsatta som omfattas av Lagen om särskilt stöd och service (LSS) är avgiftsfria.

Välkommen att jobba hos oss!

Är du intresserad av att jobba med personer med särskilda behov? Våra lediga tjänster annonseras normalt på fliken om lediga jobb. Du kan också kontakta ansvariga vid våra boenden direkt om du är intresserad av att jobba hos oss. Kontaktuppgifter hittar du på sidorna där våra boenden presenteras.

Kontakt

Kommuncenter
0526-190 00
kommuncenter@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Robin Lantz

SIDANSVARIG: Joakim Möller