KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Pesonal samtalar med boende

Boenden

I Strömstads kommun finns flera typer av boende för dig med särskilda behov.

För dig som är äldre finns olika typer av boenden med personalstöd. Om du har en funktionsnedsättning finns anpassade boenden för både barn och vuxna. Har du en psykisk funktionsnedsättning kan du få boendestöd i ditt eget hem.

Vem kan få särskilt boende?

När behovet av vård och omsorg blir så stort att det inte längre känns tryggt hemma trots stödinsatser, kan du ansöka om ett så kallat särskilt boende. Särskilt boende är en boendeform för dig som har behov av service, vård och omsorg dygnet runt.

Så ansöker du

För att få särskilt boende behövs ett beslutfrån socialtjänsten. Du lämnar din ansökan till kommuncenter eller ansöker via vår e-tjänst. Efter utredning får du ett skriftligt besked om du har rätt till särskilt boende eller inte. Ett avslag går att överklaga.

Avgifter

I särskilt boende betalar man hyra och avgifter för vård, omsorg och mat. Insatser för funktionsnedsatta som omfattas av Lagen om särskilt stöd och service (LSS) är avgiftsfria.

Välkommen att jobba hos oss!

Är du intresserad av att jobba med personer med särskilda behov? Våra lediga tjänster annonseras normalt på fliken om lediga jobb. Du kan också kontakta ansvariga vid våra boenden direkt om du är intresserad av att jobba hos oss. Kontaktuppgifter hittar du på sidorna där våra boenden presenteras.

Kontakt

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Pamela Olsén

SIDANSVARIG: Joakim Möller