Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
kommun@stromstad.se
0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Tjärnö – värd för marin forskningsstation

Tjärnö är den största av öarna som ligger på rad ut från kusten söder om Strömstad – Öddö, Tjärnö och långst ut, Saltö. Öarna nås med bro. På Tjärnö finns Göteborgs universitets marina forskningsstation, en arbetsplats och ett kunskapscentrum som sätter sin prägel på ön.

Tjärnö är ett trivsamt skärgårdssamhälle med både hel- och delårsboende. Inräknat de boende på omgivande, mindre öar bor här cirka 400 personer året runt. På Tjärnö finns förskola och skola upp till årskurs 4. Årskurs 5 och 6 studerar i Strömstad och åker skolbuss tillsammans med elever vid högstadiet och gymnasiet. De kommunala hyresrätterna finns centralt på ön i närheten av skolan och Tjärnö kyrka.

Göteborgs Universitets närvaro med Tjärnö Marina laboratorium och Sveriges artrikaste besöksakvarium gör ön populär för de som vill lära sig mer om det marina livet. I Tjärnö kyrka ordnas sommarkonserter. Andra besöksmål är Svallhagens sandstrand och Havtornscaféet med egna odlingar och förstås strövområdena på Saltö. Saltö är en av entréerna till Kosterhavets nationalpark och ett uppskattat besöksmål med säregen natur- och skärgårdsmiljö.

Fram till 1960 var Tjärnö en egen kommun som innefattade Tjärnö, Saltö, Öddö, Daftö, Rossö och Koster. 1960 slogs kommunen samman med Strömstads kommun.


Text

Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck