KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Tillsammans – Hållbarhetsveckan i Strömstad. Vi kan göra skillnad!

Hållbarhetsveckan i Strömstad

Under några år anordnades Hållbarhetsveckan i Strömstad. 2023 lades istället ett större fokus på Strömstad in Light. Ta del av tidigare års material nedan.

Människan, havet och skräpet

Strömstad uppmärksammade World Ocean Day 8 juni 2022

Världshavsdagen är en temadag som firas årligen över hela världen den 8 juni sedan den instiftades 1995 men blev officiellt erkänd av FN 2008, och ingår sedan dess i Förenta nationernas internationella dagar.

Projektet startade 2020

Tillsammans – Hållbarhetsveckan i Strömstad är en satsning för att belysa saker vi redan gör – men som kan bli bättre, samt förbättringar vi vill - och vet att vi måste göra inför framtiden. Syftet med temaveckan är att inspirera, lyfta, skapa debatt och förståelse. Temaveckan ska vara ett forum för alla som vill engagera sig, du har här chansen att visa upp just ditt projekt, stort som smått, som gör Strömstad och världen lite bättre.

Vi som driver detta projekt representeras av både näringsliv och kommun, men är beroende av ditt engagemang. Det är inte storleken på den förbättrande åtgärden som räknas utan viljan och ambitionen. Tanken är att detta är ett platsdrivet projekt oberoende av politik och kommun.

Under det speciella året 2020 var vår avsikt att starta upp projektet inför kommande år – vi uppmuntrade inte till folksamlingar under det år. Flera av det tilltänkta programpunkterna fick anpassas till det rådande omständigheterna.

Vår ambition är att Tillsammans på sikt blir en vecka fylld med viktiga, intressanta, roliga, allvarliga, spännande, inspirerande och insiktsfulla aktiviteter. Veckan kommer inledas med det redan etablerade evenemanget Strömstad in Light och följs upp av en inspirerande vecka där bland annat Mental hälsa-veckan är integrerad. Temaveckans belysta projekt, events och programpunkter kommer att kunna kopplas till de 17 globala målen.

Vill du berätta om ditt projekt?

Vi vill gärna höra om hur du både som privatperson eller som företagare arbetar för att nå de globala målen. Det viktiga är inte hur stort ditt projekt är utan att du vill förbättra! Skicka ett mejl till oss och berätta!

Kontakt Strömstads kommun

Kulturansvarig Tove Meyer
tove.meyer@stromstad.se

Folkhälsostrateg Irma Nordin
irma.nordin@stromstad.se

Hållbarhetsveckan Tillsammans är ett oberoende arrangemang och samverkansprojekt i Strömstad. Initiativtagare till projektet är Strömstads kommun. Vi bjuder in och uppmuntrar övrigt näringsliv, kommunala verksamheter, invånare, föreningsliv och politik att delta. Projektet belyser vad vi i Strömstad redan gör och vad vi kan göra bättre för att nå FNs globala mål - Agenda 2030. I projektets ledningsgrupp ingår representanter från både kommun och näringsliv.

En kvinna luktar på en blomma som ett barn håller fram.
Bild på en våg.
Foto på barn i gummistövlar.
Logo huskurage.
Foto på en liten jordglob i glas.
Illustration över elbil.

Kontakt Strömstads kommun

Kulturansvarig Tove Meyer
tove.meyer@stromstad.se

Folkhälsostrateg Irma Nordin
irma.nordin@stromstad.se


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: Tove Meyer