MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Tillsammans – Hållbarhetsveckan i Strömstad. Vi kan göra skillnad!

Hållbarhetsveckan i Strömstad

För andra året i rad anordnar vi Hållbarhetsveckan Tillsammans! Vi inleder med Strömstad in light den 12 november och sedan följer ett fullt program under en hel vecka. Håll utkik på denna sida för programmet som kommer publiceras inom kort!

Vi som bor och verkar i Strömstad har ansvar för vår plats. Vi har även ett ansvar att göra vad vi kan för att skapa en bättre värld – nu och för kommande generationer. Ditt lokala engagemang kan bidra till global förändring! Det är dags att alla kavlar upp ärmarna. Vi börjar här och nu – tillsammans!

De globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen. Genom Globala målen för hållbar utveckling kan det här bli verklighet. Projektet Tillsammans stödjer och ställer oss bakom de globala målen.

Läs mer om de globala målen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

“Vi är den första generationen som kan utrota fattigdomen, och den sista som kan stoppa isarna från att smälta!” Globala målen utgör en gemensam plan för en hållbar framtid.

Alla behövs för att målen ska bli verklighet - även du!

Gå in på www.globalamålen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och lär dig mer om målen och #BliMålmedveten!

Jag är en siffra att räkna med!' är en kampanjfilm som tagits fram av UNDP med stöd av Svenska Postkodstiftelsen.

Karta över vilka de globala målen är.

Projektstart 2020

Tillsammans – Hållbarhetsveckan i Strömstad är en satsning för att belysa saker vi redan gör – men som kan bli bättre, samt förbättringar vi vill - och vet att vi måste göra inför framtiden. Syftet med temaveckan är att inspirera, lyfta, skapa debatt och förståelse. Temaveckan ska vara ett forum för alla som vill engagera sig, du har här chansen att visa upp just ditt projekt, stort som smått, som gör Strömstad och världen lite bättre.

Vi som driver detta projekt representeras av både näringsliv och kommun, men är beroende av ditt engagemang. Det är inte storleken på den förbättrande åtgärden som räknas utan viljan och ambitionen. Tanken är att detta är ett platsdrivet projekt oberoende av politik och kommun.

Under det speciella året 2020 var vår avsikt att starta upp projektet inför kommande år – vi uppmuntrade inte till folksamlingar under det år. Flera av det tilltänkta programpunkterna fick anpassas till det rådande omständigheterna.

Vår ambition är att Tillsammans på sikt blir en vecka fylld med viktiga, intressanta, roliga, allvarliga, spännande, inspirerande och insiktsfulla events. Veckan kommer inledas med det redan etablerade evenemanget Strömstad in Light och följs upp av en inspirerande vecka där bland annat Mental hälsa-veckan är integrerad. Temaveckans belysta projekt, events och programpunkter kommer att kunna kopplas till de 17 globala målen och ha tydliga utvecklingsambitioner inför nästkommande års temavecka.

Några hållpunkter ur 2020 års programmet:

  • Strömstad in Light – Nya permanent belysta områden i Strömstad
  • Gratis cykelservice på torget i Norra hamnen
  • Digital politikerutbildning om Agenda 2030
  • Yoga i Kulturhuset
  • Tipspromenad för barn i Strömsdalen
  • Teaterföreställningar för skolelever
  • Föreläsningar om elbilar och solceller
  • Cykelaktiviteter på Lagunen

Vill du berätta om ditt projekt?

Vi vill gärna höra om hur du både som privatperson eller som företagare arbetar för att nå de globala målen. Det viktiga är inte hur stort ditt projekt är utan att du vill förbättra! Skicka ett mejl till oss och berätta!

Kontakt Strömstads kommun

Miljöstrateg Maria Aronsson
maria.aronsson@stromstad.se

Agenda 2030/Folkhälsa Fatima Helgesson
fatima.helgesson@stromstad.se

Kulturansvarig Tove Meyer
tove.meyer@stromstad.se

Hållbarhetsveckan Tillsammans är ett oberoende arrangemang och samverkansprojekt i Strömstad. Initiativtagare till projektet är Strömstads kommun och Br. Axelssons el. Vi bjuder in och uppmuntrar övrigt näringsliv, kommunala verksamheter, invånare, föreningsliv och politik att delta. Projektet kommer under en vecka belysa vad vi i Strömstad redan gör och vad vi kan göra bättre för att nå FNs globala mål 2030. I projektets ledningsgrupp igår representanter från både kommun och näringsliv.

En kvinna luktar på en blomma som ett barn håller fram.
Bild på en våg.
Foto på barn i gummistövlar.
Logo huskurage.
Foto på en liten jordglob i glas.
Illustration över elbil.


 

Maria Aronsson, Miljöstrateg
Strömstad kommun maria.aronsson@stromstad.se
0526-194 08

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Aronsson