Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Livsmedelsverksamhet

Driver du till exempel restaurang, pizzeria, café, livsmedelsbutik, food truck eller kök i en förskola? Då ska du se till att maten är säker att äta och kunderna får tillräcklig information om maten. Här får du information om att starta och driva en livsmedelsverksamhet.

Livsmedelsverket inför en ny riskklassningsmodell för livsmedelsverksamheter. Det innebär att alla livsmedelsverksamheter behöver lämna nya uppgifter för omklassning för att följa de nya reglerna som kommer att gälla från och med 1 januari 2024.

Från och med år 2024 kommer kommunen att använda ett nytt sätt för att räkna ut hur mycket kontroll din verksamhet ska få.

Årsavgifter tas bort och ersätts med efterhandsdebitering. Livsmedelsverket och alla kommuner i Sverige ska följa nya regler från år 2024.

Målsättningen med den nya riskklassningsmodellen är att den på ett bättre sätt tar hänsyn till de olika typerna av hantering som kan ske inom samma verksamhet och därför ge en mer rättvis bild av hanteringen. Den är anpassad efter EU-rapporteringen och obligatorisk för alla kontrollmyndigheter.

Detta innebär att alla livsmedelsföretag behöver lämna in nya uppgifter och klassas om under 2023 för att följa de nya reglerna. Vi återkommer med mer information under hösten.

Mer information finns på Livsmedelsverket - Kontrollwiki Riskklassning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Helena Cavalli-Björkman

SIDANSVARIG: Helena Siljeberg