Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Livsmedelsverksamhet

Driver du till exempel restaurang, pizzeria, café, livsmedelsbutik, food truck, kök i en förskola eller en dricksvattenverksamhet? Då ska du se till att maten och vattnet är säkert att äta och dricka. Här får du information om att starta och driva en livsmedelsverksamhet.

Du behöver inte göra något nu — miljö- och hälsoskyddsavdelningen kontaktar din verksamhet när det är din tur att lämna uppgifter för omklassning av verksamheten till de nya reglerna.

Livsmedelsverket inför en ny riskklassningsmodell för livsmedelsverksamheter. Det innebär att alla livsmedel- och dricksvattenverksamheter behöver lämna nya uppgifter för omklassning.

Utifrån de uppgifter du lämnar får din verksamhet en preliminär riskklassning. Riskklassningen styr hur många kontroller av verksamheten som planeras in under en femårsperiod.

Målsättningen med den nya riskklassningsmodellen är att den på ett bättre sätt tar hänsyn till de olika typerna av hantering som kan ske inom samma verksamhet och därför ge en mer rättvis bild av hanteringen. Den är anpassad efter EU-rapporteringen och obligatorisk för alla kontrollmyndigheter.

Årsavgiften tas bort och ersätts med efterhandsdebitering. Det vill säga att du betalar efter varje kontrolltillfälle.

Du kan läsa mer om den nya riskklassningsmodellen här (Livsmedelsverket) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan läsa mer om förändringarna i reglerna för planering av kontrollen här (Livsmedelsverket) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Helena Cavalli-Björkman

SIDANSVARIG: Helena Siljeberg