Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Övriga boenden för äldre  – Trygghets- och seniorboende

I Strömstad finns även möjlighet till så kallat trygghetsboende och seniorboende. Dessa former av boende riktar sig till äldre som är för friska för äldreboende, men som vill ha mer trygghet och social samvaro än vad de kan få i sitt nuvarande hem.

I ett trygghets- eller seniorboende bor du självständigt, men har närhet till servicen på intilliggande boendeanläggningar.

Till skillnad från särskilt boende ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Bostäderna är anpassade till funktionsnedsatta, och du kan äta tillsammans med andra samt ta del av olika aktiviteter. Det finns en bovärd som besöker lokalen vid bestämda tider.

Seniorboenden är i likhet med trygghetsboenden funktionellt utformade och det ska finnas lokaler för gemenskap och bovärd liksom trygghetslarm. Det är oftast liten eller ingen skillnad mellan ett seniorboende och ett trygghetsboende. Åldersgränsen för att flytta till ett trygghetsboende är dock högre än för seniorboende.


Text


Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Joakim Möller