Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Strömstad in Light 2022

Tack alla som kom och förgyllde kvällen under Strömstad in light den 11 november!

Programmet är brett och innehåller förutom en fantastisk ljussättning av Strömsdalen även ett rikt kulturprogram med dans och musik, matmarknad och barnaktiviteter. Läs mer om våra utställare på www.braxel.se/inlight Länk till annan webbplats.

PROGRAM 11 NOVEMBER
Karta över kvällens aktiviteter

1. STRÖMSDALEN 17.00-21.00

17.00 - 21.00 Ljussättning av Strömsdalen
Utställare, dansuppvisning, eldshow, ljuskonst och installationer. Under kvällen finns möjlighet att diskutera miljörätt belysning, få information om solenergi & elbilsladdning för privatpersoner och föreningar. Dessutom finns det möjlighet att köpa något gott att äta och dricka på plats.

Eldshow & Kulturskolans dansframträdanden
Dansuppvisning med Kulturskolans dansare på stora scenen vid Vattenverket fem gånger under kvällen. Ungefärliga tider: 17.00, 17:45, 18:30, 19:15 & 20:00.

Eldshow med eldkonstnärerna Axel Carlstrand och Tony Hadders två gånger under kvällen. Ungefärliga tider: 17:00 & 19:30.

Ljuskonstverk av Evelina Dembacke och Erik Olsson
Vem glömmer de vackra påsarna som smyckade Strömsdalen förra året där alla fritidsbarn i Strömstad fått måla sin framtid. I år är konstnärerna tillbaka med nya ljusverk "Into the Valley" & "We steal colour!".

Monocromentum - We steel color Kom och upplev färglösheten med en värmande kopp äppelmust och fundera över vart färgerna har tagit vägen. Och varför har godiset färg? Missa inte denna aktivitet på gångvägen upp mot Roddklubben.

Into the Valley En drömmig ljusinstallation för nattvandraren i den mörka dalen som kommer stanna på plats under en dryg månad.

2. STADSPARKEN & KULTURHUSET SKAGERACK

LO-bikes cykelservice 10.00-16.00
Energi- och klimatrådgivarna vill stötta dig som cyklar även på vintern och bjuder på cykelservice. Kostnadsfri genomgång och justering av växlar, kedja och bromsar samt översyn av säkerhetsutrustning såsom lampor och reflexer. Boka tid på bicyclerepairman@lobikes.se

Energi- och klimatrådgivning 13.00-21.00
Energi- och klimatrådgivarna svarar på frågor om elbilar, laddning och solceller. Få tips om vad du kan göra hemma för att spara energi och pengar och hur du kan resa mer hållbart. Västtrafik är på plats för att visa sina vikcyklar.

Orust e-boats, Strana på plats från 13.00!
Orust E-boats visar sin eldrivna båt och hur omställningen till eldrivna båtar blir ett win-win koncept med en ny app för delningstjänst och smart styrning av batteriladdning.

Strömstads kommun om matavfallet 17.00-21.00
Hur blir det med insamling av matavfall och varför är det viktigt? Vad undrar du över när det gäller matavfall och andra sopor? Delta i tävling på plats med chans att vinna ett pris som gör dig till en uttalad återvinnare!

Dahl Medical - Kan du rädda ett liv?

Här kan du få ställa frågor om hur du skall agera vid hjärtstopp. Du kan få prova på att göra kompressioner, se kvaliteten på dessa. Eller köra ett kompressions race?

Är du nyfiken på hur en hjärtstartare fungerar? Här kan du också få använda en hjärtstartare och se hur den agerar vid ett skarpt läge.

Rabbalshede kraft bjuder på kunskap och framtidsspaningar inom hållbar energi. Kom och prata med dem om vind, sol, vätgas och lagring!

Move About
Hyr elbil hos Move about och Strömstadsbyggen. Kom och prata om hur du kan bidra till ett fossilfritt samhälle genom delningsekonomi

StrömstaNET – Varför fiber?
StrömstaNET svarar på frågor om fiber och 5g nätet. Och varför de tycker att fiber är viktigt för just dig!

Dessutom!
Elprogrammet från Strömstads gymnasium finns på plats, elbilar och eldrivna arbetsfordon visas.

MARKNAD, BARNAKTIVITETER & MYS 17.00-21.00

Marknad för lokalt producerad mat och hantverk med Bygdens Saluhall. Restaurang Parks Foodtruck finns på plats. UF-företagen säljer sina produkter.

Restaurang Parks foodtruck
Park öppnar upp deras foodtruck för den som är sugen på något gott.

Kulturambulansen 17.30 & 19.45
Uppträdande med Kulturambulansen - Musikerna Anders Ådin (gitarr, perkussion och sång), Terje Ökshei (gitarr och sång) spelar två set under kvällen.

Jafaris Donuts & Churros 14:00-21:00
Jafaris Donuts & Churros kommer att stå i anslutning till Stadsparken utanför Skagerack i Strömstad och sälja färska Donuts & Churros och Mjukglass

Trygghetsenkät med polisen
Dessutom finns lokala polisen på plats för att genomföra en trygghetsenkät om hur ni Strömstadsbor och besökare upplever tryggheten i vår stad.

KULTURHUSET SKAGERACK 17.00-21.00

Böözs retroleksaker

Varför köpa nytt när gammalt är coolare! Kom in till Skagerack och botanisera bland retroleksaker, nostalgiska prylar och gamla TV-spel!

Marknad med Daglig verksamhet
Passa på att fynda dina hemmagjorda och hållbara julklappar! Fritidsgården i Kulturhuset håller öppet och säljer fika.

17.00 Musikframträdanden med grupper från Kulturskolan Ulf och Mosa Rabieer uppträder. Vi sjunger glada melodier för barn och vuxna.

Välkomna på Nördcafé
Gillar du Harry Potter, Starwars, Studio Ghibli eller något annat nördigt? Nu har du chansen att träffa likasinnade och få nördpyssla och diskutera olika fandoms.
Det blir brädspel, krympplastföreläsning med Alma, nördquiz, cosplay och självklart fika!

3. STRÖMSTADS STADSHUS 18.00-21.00

Vänd blicken mot Strömstads magnifika stadshus denna kväll för att uppleva något alldeles magiskt! Stadshuset lånar ut sin fantastiska frontfasad för utsmyckning med laser!

4. STRÖMSTADS MUSEUM 17.00-21.00

Öppet hus och slöjd- & höstmarknad
Kom och lär dig om din lokala historia, spana in den lokala höstmarknaden, fynda hemmagjorda julklappar. På marknaden hittar ni lokalt och genuint producerat hantverk i skinn, tenn, virkat, stickat, sytt, vävt, trä, silver, papper m.m.

Kolla även in väggmålningen bakom museet som just denna kväll kommer att belysas!

Belyst konstverk - Väggmålningen Valen
Belyst konstverk, hur ser valen ut på kvällen? Kom förbi och kolla!

5. STRÖMSTAD KYRKA 17.45-22.00

Musikprogram hela kvällen. En skön ljus stund med mycket musik och vila för själen.

TEMA: Frälsarkransen
Ett modernt radband av 18 pärlor med olika betydelser.
Ljustillverkning: 18.00-20.00
Prova på att tillverka bivaxljus! En rolig aktivitet för barn och vuxna.
PROGRAM FÖR KVÄLLEN:

17.45

18.30

19.00

19.30

20.00

20.30

21.00

21.30

21.59

Joy

Himmelrik

Mässa

Vuxenorkestern från Kulturskolan

Cantilena

Headlights on JC

Mässa

Headlights on JC

Avrundning

DESSUMTOM HÅLLER DESSA KVÄLLSÖPPET!

VÄSTKUSTKYRKAN SECOND HAND 17.00-21.00

Kom och fynda kläder och inredning, eller varför inte en hållbar julklapp? Västkustkyrkan Second hand på Inge Schiölers gränd håller extraöppet från 17.00.

GALLERIET, ÖSTRA KLEVGATAN 3 17.00-21.00

Sinisha Bozunovics "GALLERIET" på Östra Klevgatan håller också öppet och visar spännande konst.

SKATTKISTAN, SKOLGATAN 7

Present- och stickbutik mitt i Strömstad. Hämta inspiration till ditt nästa stickprojekt. Konsthantverk och brukskonst.

OM STRÖMSTAD IN LIGHT

Strömstad in Light – ett samarbete mellan Strömstads kommun, Br. Axelssons El, Livelab AB, lokala föreningar och företag med målet att erbjuda både kunskap, kultur, mat och gemenskap.

In Light vänder sig till dig som företagare, beslutsfattare, politiker, invånare eller besökare. På årets In Light delar vi med oss av en rad miljö- och teknikinnovationer. Kom och låt dig inspireras av en dag där klimatsmart innovation står i fokus!

Bidra med dina idéer och närvaro till ett hållbart Strömstad!

Ord från arrangörerna med tanke på den rådande energikrisen:

En del undrar om vi ska arrangera Strömstad in light i år med tanke på energipriserna. Strömstad in light handlar om att vi under fyra timmar belyser Strömsdalen med LED-belysning, en belysning som i år är än mer energisnål än förra året. Syftet med arrangemanget är att på plats erbjuda privatpersoner energirådgivning genom Energirådgivarna.

Att på plats kunna visa energieffektiv belysning som ersätter gammal energislukande varianter, ihop med detta informerar vi kring teknik för att styra större förbrukare i hemmet. Vi visar även på sätt att fasa ut fossila bränslen genom elbilar & elbåtar band annat. Men viktigast av allt kanske - att bjuda Strömstadsborna på en kväll med ljus och värme. Kulturskolans dansare uppträder och lokala musiker tar plats på scenen. Vi tror att vi behöver denna gemenskap när omvärlden ibland kan verka mörk.

Kontakt

Anders Olausson, Bröderna Axelsson El.
anders.olausson@braxel.se
0526-71 41 20

Tove Meyer, Kulturansvarig
Strömstads kommun
tove.meyer@stromstad.se

Strömstad in Light - glödlampa
Tanka miljövänligt
Mat och folk - Strömstad in Light
in light
strömsdalen
strömsdalen 2Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: Tove Meyer