Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Strömstad in Light 2023

I år arrangeras Strömstad in Light fredagen den 10 november. Programmet håller på att planeras och kommer publiceras här under hösten.

Programmet är brett och innehåller förutom en fantastisk ljussättning av Strömsdalen även ett rikt kulturprogram med dans och musik, matmarknad och barnaktiviteter. Läs mer om våra utställare på www.braxel.se/inlight Länk till annan webbplats.

PROGRAM 2023
10 NOVEMBER
Karta över kvällens aktiviteter - Programmet uppdateras

1. STRÖMSDALEN 17.00-21.00

17.00 - 21.00 Ljussättning av Strömsdalen
Utställare, dansuppvisning, LED-show, ljuskonst och installationer. Under kvällen finns möjlighet att diskutera miljörätt belysning, få information om solenergi & elbilsladdning för privatpersoner och föreningar. Dessutom finns det möjlighet att köpa något gott att äta och dricka på plats.

LED-show & Kulturskolans dansframträdanden
Dansuppvisning med Kulturskolans dansare på stora scenen vid Vattenverket.
Tider kommer inom kort.

Ljuskonstverk av internationellt erkända konstnären Aleksandra Stratimirovic.
Mer info kommer.

2. STADSPARKEN & KULTURHUSET SKAGERACK

Mer detaljer om programmet kommer!

MARKNAD, BARNAKTIVITETER & MYS 17.00-21.00

Marknad för lokalt producerad mat och hantverk med Bygdens Saluhall. Restaurang Parks Foodtruck finns på plats. UF-företagen säljer sina produkter.

Restaurang Parks foodtruck
Park öppnar upp deras foodtruck för den som är sugen på något gott.

Kulturambulansen 17.30 & 19.45
Uppträdande med Kulturambulansen - Musikerna Anders Ådin (gitarr, perkussion och sång), Terje Ökshei (gitarr och sång) och Cissi Demegård spelar två set under kvällen.

Jafaris Donuts & Churros 14:00-21:00
Jafaris Donuts & Churros kommer att stå i anslutning till Stadsparken utanför Skagerack i Strömstad och sälja färska Donuts & Churros och Mjukglass

Dialog med Polisen & Strömstads kommun
Dessutom finns lokala polisen och representanter för Strömstads kommun på plats för att prata trygghet. Det finns även möjlighet att komma med synpunkter och idéer på plats!

KULTURHUSET SKAGERACK 17.00-21.00

Mer detaljer om programmet kommer!

3. STRÖMSTADS STADSHUS 18.00-21.00

Vänd blicken mot Strömstads magnifika stadshus denna kväll för att uppleva något alldeles magiskt! Stadshuset lånar ut sin fantastiska frontfasad för utsmyckning med laser!

4. STRÖMSTADS MUSEUM 17.00-21.00

Öppet hus och slöjd- & höstmarknad
Kom och lär dig om din lokala historia, spana in den lokala höstmarknaden, fynda hemmagjorda julklappar. På marknaden hittar ni lokalt och genuint producerat hantverk i skinn, tenn, virkat, stickat, sytt, vävt, trä, silver, papper m.m.

5. STRÖMSTAD KYRKA

Mer detaljer om programmet kommer!

DESSUTOM HÅLLER DESSA KVÄLLSÖPPET!

GALLERIET, ÖSTRA KLEVGATAN 3 17.00-21.00

"GALLERIET" på Östra Klevgatan håller också öppet och visar spännande konst.

SKATTKISTAN, SKOLGATAN 7

Present- och stickbutik mitt i Strömstad. Hämta inspiration till ditt nästa stickprojekt. Konsthantverk och brukskonst.

OM STRÖMSTAD IN LIGHT

Strömstad in Light – ett samarbete mellan Strömstads kommun, Br. Axelssons El, Livelab AB, lokala föreningar och företag med målet att erbjuda både kunskap, kultur, mat och gemenskap.

In Light vänder sig till dig som företagare, beslutsfattare, politiker, invånare eller besökare. På årets In Light delar vi med oss av en rad miljö- och teknikinnovationer. Kom och låt dig inspireras av en dag där klimatsmart innovation står i fokus!

Bidra med dina idéer och närvaro till ett hållbart Strömstad!

Ord från arrangörerna med tanke på den rådande energikrisen:

En del undrar om vi ska arrangera Strömstad in light i år med tanke på energikrisen. Strömstad in light handlar om att vi under fyra timmar belyser Strömsdalen med LED-belysning, en belysning som i år är än mer energisnål än förra året. Syftet med arrangemanget är att på plats erbjuda privatpersoner energirådgivning genom Energirådgivarna.

Att på plats kunna visa energieffektiv belysning som ersätter gammal energislukande varianter, ihop med detta informerar vi kring teknik för att styra större förbrukare i hemmet. Vi visar även på sätt att fasa ut fossila bränslen genom elbilar & elbåtar band annat. Men viktigast av allt kanske - att bjuda Strömstadsborna på en kväll med ljus och värme. Kulturskolans dansare uppträder och lokala musiker tar plats på scenen. Vi tror att vi behöver denna gemenskap när omvärlden ibland kan verka mörk.

Kontakt

Anders Olausson, Bröderna Axelsson El.
anders.olausson@braxel.se
0526-71 41 20

Tove Meyer, Kulturansvarig
Strömstads kommun
tove.meyer@stromstad.se

Leon Eriksson
Näringslivslots
Strömstads kommun
leon.eriksson@stromstad.se

Strömstad in Light - glödlampa
Tanka miljövänligt
Mat och folk - Strömstad in Light
in light
strömsdalen
strömsdalen 2Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: Tove Meyer