Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Buller

Buller är ljud som vi upplever som störande, och är den miljöstörning som berör flest människor i Sverige. Hur vi uppfattar buller och vad som gör att vi störs varierar mellan olika personer. Buller påverkar vår hälsa och vår möjlighet till en god livskvalitet.

Exempel på vanliga bullerkällor är värmepumpar, ventilationsfläktar, trafik, grannar, restauranger och byggarbetsplatser. Om du har problem med buller i din bostad är det i första hand den som äger bullerkällan som du ska kontakta. Hjälper inte det eller om du inte kan nå rätt person så kan du kontakta miljö- och hälsoskyddsavdelningen. Tillfälliga störningar är dock inget som avdelningen kan hjälpa till med.

Vad kan jag själv göra?

Vänd dig i första hand till den som är ansvarig för den bullrande verksamheten. Om du bor i hyresrätt kontaktar du din hyresvärd och beskriver problemet. Bor du i bostadsrätt kontaktar du bostadsrättsföreningen. Om detta inte löser problemet kan du vända dig till miljö- och hälsoskyddsavdelningen.

Vad kan miljö- och hälsoskyddsavdelningen göra?

För att kunna bedöma om ljudet är för högt använder miljö- och hälsoskyddsavdelningen riktvärden från Naturvårdsverket för utomhusbuller och Folkhälsomyndigheten för inomhusbuller. Om en utredning visar att ljudet är för högt kan krav på åtgärder ställas.

Mer information

Naturvårdsverkets Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Folkhälsomyndighetens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. webbplatser kan du läsa mer om buller.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Angelica Karlsson

SIDANSVARIG: Fredrik Werling