KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Boende för barn och unga

Om du inte kan bo hos dina föräldrar på grund av din funktionsnedsättning kan du få bo i ett familjehem. Vi erbjuder också korttidsvistelse.

I familjehem får du det stöd du behöver av familjen du bor hos. Verksamheten anpassas efter ditt behov och dina önskemål. Vi ger dig möjlighet att utvecklas i din egen takt och med det stöd du behöver.

Korttidsvistelse utanför hemmet

Barn med funktionsnedsättning har rätt till en tids vistelse i ett korttidsboende. Tanken med insatsen är att den som har funktionsnedsättning ska få miljöombyte samtidigt som anhöriga får avlastning och vila. Vårt kortidsboende finns på Opalvägen i centrala Strömstad och har personal dygnet runt.

Läs mer om Opalen, följ länken här.

Korttidstillsyn för ungdomar över tolv år

Ungdomar över tolv år med omfattande funktionsnedsättningar har rätt till korttidstillsyn utanför hemmet före och efter skolans slut samt under lovdagar, studiedagar och sommarlov.

Anpassat boende för barn och ungdomar

Barn och ungdomar som har så stora behov av hjälp att de inte kan bo hos sina föräldrar har rätt till boende i bostad med särskild service. I Strömstad kan vi erbjuda boende i familjehem.


Kontakt

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Relaterad information

Vi tipsar om det digitala anhörigstödet "En bra plats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster." där du kan söka riktad information och kunskap för dig i din roll som stöttepelare, samt få kontakt med anhöriga i liknande situation.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov