MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Gatubelysning

Här kan du läsa mer om hur Strömstads kommun jobbar med gatubelysning samt hur du felanmäler eller delar med dig av synpunkter.

Service och underhåll

Gatuavdelningen ansvarar för cirka 2700 belysningsenheter inom kommunen.

Service och underhåll av gatubelysningen sköts på entreprenad av Vattenfall som gör tre ronder per år. Vid dessa skötselrundor åtgärdas belysningspunkter som inte lyser. När vi får in en felanmälan utöver detta så bedömer vi hur akut felet är och vad det beror på.

Registrerade fel på gatubelysningen åtgärdas enligt följande:

  • Belysning som slocknat på ställen som ur trafiksäkerhetssynpunkt kan utgöra en fara, exempelvis större vägkorsningar, övergångsställe, busshållplats eller trappa – snarast
  • Där fler än tre lampor på rad är slocknade – inom 7 arbetsdagar

Hjälp oss felanmäla trasig gatubelysning

Är du ute på promenad och ser en lampa som är trasig eller att det inte lyser. Då vill vi gärna att du gör en felanmälan så att vi får reda på detta.

Alla Strömstad kommuns vägbelysningspunkter är märkta med ett unikt nummer. Ange detta vid felanmäla för snabbare handläggning.

Länk till felanmälan

Vid akuta fel där personfara finns, ring jouren på 0526-191 50

Du kan också ladda ned appen "Felanmälan Strömstad" till din smartphone från Google Play store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Android) eller Appstore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Iphone).

Varför lyser lamporna mitt på dagen?

En vanlig fråga som vi ofta får är varför gatubelysningen är tänd mitt på dagen. Det beror på att vår entreprenör åker runt under dagtid för att kolla upp vilka lampor som är trasiga och behöver bytas ut.

Kommuncenter

Stadshuset,
Norra Bergsgatan 23.

0526-190 00
kommun@stromstad.se

Växeln öppet vardagar:
08:00 - 12:00
13:00- 16:30

Journummer efter arbetstid
0526-191 50

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Jeanette Andersson

SIDANSVARIG: Conny Hansson