KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Boende

Du som söker boende i Strömstad kan välja mellan olika bostadsformer, det finns lägenheter, bostadsrätter och fristående hus. Bostäderna ägs av både privata fastighetsägare och av det kommunala bostadsbolaget.

Den största förmedlaren av hyreslägenheter i Strömstad är det kommunala bolaget AB Strömstadsbyggen. Bolaget har lägenheter i centrala Strömstad, dessutom finns hyreslägenheter på både Rossö, Tjärnö och Koster om du vill bo lantligt.

Det är viktigt att skyndsamt ställa sig i bostadskön eftersom väntetiden är lång. Vill du ställa dig i bostadskö eller få information om de lägenheter som är lediga just nu, se Strömstadsbyggens webbplats
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bosättningslagen

Är du anvisad till Strömstad av Migrationsverket omfattas du av den så kallade bosättningslagen som trädde i kraft 1 mars 2016. Lagen innebär att alla kommuner i Sverige är skyldiga att ordna boende åt nyanlända personer som anvisas till kommunen och som inte kan ordna sitt boende på egen hand.

Anhöriga till i Strömstad bosatta nyanlända förutsätts ordna sitt boende på egen hand eller genom att bosätta sig hos den man är anhörig till.

I Strömstad har vi hittills kunnat ordna bostäder till de nyanlända Strömstadsbor som anvisats till kommunen av migrationsverket. Bostäderna finns dels bland våra kommunala hyresrätter, dels hos privata hyresvärdar.

Kontakt

AB Strömstadsbyggen

Västra Klevgatan 9A
452 30 STRÖMSTAD

Telefontid:
Vardagar 09.30-15.00

Bobutiken är öppen:
måndag – fredag 10.00-15.00
0526 – 494 00
E-post:
diarie.stromstadbolagen@stromstadsbyggen


Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Pamela Olsén

SIDANSVARIG: Pernilla Rivera