MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Tillstånd att gräva i mark

Om du ska gräva eller borra inom kommunalt och detaljplanelagt område krävs tillstånd från kommunen. För att ställa upp en container eller liknande i samband med arbetet söker du tillstånd hos polismyndigheten.

För att få gräva och borra i kommunal mark krävs grävtillstånd             

Tänk på att ansökan om tillstånd ska vara inlämnad och godkänd innan du börjar borra eller gräva i kommunal mark. Du söker genom att göra en grävningsanmälan. För att ställa upp en container eller liknande i samband med arbetet söker du tillstånd hos polismyndigheten.

Undvik avgrävningar

I Ledningskollen.se kan du som planerar att gräva, schakta eller spränga få besked om vem som har olika typer av infrastruktur nedgrävd i närheten av ditt tänkta arbetsområde.

Ledningsägare i Strömstad är:

 • AB StrömstaNET - Kommunalt stadsnät, fiber
 • Ellevio AB - Elnät
 • Näsinge Lommeland fiber Ek. förening
 • Skanova - telebolag
 • Strömstads kommun - Vatten- och avloppsavdelningen
 • Södra Strömstad fiber Ek. förening
 • Telenor Sverige AB - telebolag
 • Trafikverket ITV/Processnät, Trafik, väg, installation
 • Vattenfall Eldistribution
 • Tele2 Sverige AB
 • IP-Only Networks AB

https://www.ledningskollen.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Påverkar arbetet trafiken?

Om du arbetar i en gatumiljö där arbetet även påverkar trafiken kan det krävas att en så kallad trafikanordningsplan lämnas in.

Alla som ska utföra arbete på eller invid en kommunal väg ska följa det lokala regelverket för kommunala gator och vägar, se handboken "Arbete På Väg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.".

Ska du ställa upp en bod eller container?

Om du ska ställa upp exempelvis en bod, container eller annat i samband med arbetet ska du söka tillstånd för detta hos polismyndigheten. Du kan ringa polisens tillståndsenhet på telefon 114 14 om du har frågor. Kommunen tar ut en avgift för uppställning på kommunal mark.

Söka tillstånd hos polisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I "Upplåtelse av offentlig platsmark för annat ändamål 2016" i informationsrutan till höger finner du information om kostnader för uppställning på kommunal mark.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Conny Hansson