KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Samverkan kring evenemang i Norra Bohuslän

dans

Låt dig inspireras av möjligheterna

Bohuslän som region är utvalt av tillväxtverket med potential att bli en exportmogen destination. Med starka varumärken som Smögen, Världsarvet i Tanum och Sveriges enda marina reservat Kosterhavet har Bohuslän en gedigen turistström året runt. Turistrådet Västsverige är den organisation som ansvarar för marknadsföringen av regionen.

Bohuslän erbjuder många spännande och unika arenor för evenemang. Med havet som granne är denna saltstänkta aktivitetsarena en unik möjlighet för evenemangsarrangörer.

Bara fantasin sätter gränsen!

Mat och dryck

Bohuslän är känt för sina fantastiska skaldjur. Räkor på Smögen, ostron i Grebbestad, musslor i Lysekil - skaldjuren har en särskild plats i bohusläningarnas hjärtan och firas med olika aktiviteter under året.

Boende

I Bohuslän finns 98 boendeanläggningar (stugbyar, hotell och vandrarhem) registrerade hos SCB (2016). Tillsammans erbjuder de 92 866 bäddar och har ca 1 miljon gästnätter per år! Av dessa ligger 44 anläggningar och 47032 bäddar i Strömstad, Tanum, Sotenäs och Lysekil, med en beläggning på 560 000 gästnätter per år. Boende finns för alla målgrupper och smaker, allt från hotellkomplex med spafaciliteter till små pensionat och campingstugor. Se gärna listning på respektive kommun eller www.bohuslan.com Länk till annan webbplats. för listningar på boenden som kan passa just dina evenemangsbesökare.

Angränsande till Bohuslän ligger storstadsregionerna Göteborg och Oslo – bara en kort buss-eller tågresa bort. Med två stora flygplaster med internationella avgångar innebär möjligheter till stor andel internationella besökare.

Evenemangserfarenhet

Kommunerna i Norra Bohuslän har vana av att arrangera större event. Under 2016 arrangerades World OrientEering Championships i Tanums- och Strömstad kommun i Norra Bohuslän. Återkommande större evenemang i området är KVIRR- konstrunda under påskhelgen, idrottsevenemangen ICEBUG experience och Koster Swimrun och Lysekil Women´s match.

Välkomna till Strömstad, Tanum, Sotenäs och Lysekil!

www.stromstad.se Länk till annan webbplats.www.tanum.se Länk till annan webbplats.www.sotenas.se Länk till annan webbplats.www.lysekil.se Länk till annan webbplats.www.bohuslan.com Länk till annan webbplats.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: Åsa Massleberg