Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)


Komplettering av adresser till gårdsnamn

Enligt Svensk adresstandard ska alla adresser innehålla ett nummer eller siffra efter gårdsnamnet.

Strömstads kommun har nu avslutat kvalitétshöjningen av adresserna i det nationella adressregistret, som idag förvaltas som en del av fastighetsregistret av Lantmäteriet. Det betyder att alla som inte tidigare har haft något nummer efter gårdsnamnet nu fått en etta (1) i adressen.

Exempel på hur en adress ska vara uppbyggd enligt standarden:
Om adressen idag har ett gårdsnamn, till exempelvis Vackerby Algården 1, det vill säga Traktnamn Gårdsnamn och en siffra.

Förändringen är gjord för att underlätta för till exempel Räddningstjänst och taxi att hitta rätt och den gäller för alla kommuner i Sverige.

Du som berörs ska inte behöva göra några ändringar hos posten eller folkbokföringen, men börja använda den nya adressen så snart du fått denna skrivelse.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Marita Lindhav

SIDANSVARIG: Emma Carlsson