KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Sommarjobba hos oss!

Serviceteam

Vi har sommarjobben som gör skillnad för både invånare och besökare. Få värdefulla erfarenheter för framtiden i en härlig sommarstad. Välkommen med din ansökan!

Hos oss på Strömstads kommun finns det möjlighet att sommarjobba inom flera olika verksamheter. Vi annonserar för respektive område och jobbar med löpande rekrytering. Det innebär att vi kan kontakta dig innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan redan idag!

Om du inte är intresserad av ett sommarjobb där arbetet sker på vardagar finns det i år möjlighet att endast söka helganställning.

Så här söker du

Hitta det jobb du är intresserad av på vår sida för lediga jobb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sedan söker du så här:

  1. Klicka på ”Ansök här”.
  2. Ange alla uppgifter som formuläret efterfrågar och var noga med att berätta varför du vill sommarjobba hos oss.
  3. Vi kontaktar dig genom e-post eller ett första samtal.
  4. Kommer du vidare i processen blir du inbjuden till en intervju.
  5. Vi ringer dina referenser.
  6. Vi tar ställning till om vi kan erbjuda dig ett sommarjobb.

Vad händer sen?

Du får återkoppling från den enhetschef som rekryterar och får veta om vi kan erbjuda dig ett sommarjobb. Tackar du ja till erbjudandet anställs du på ett sommarvikariat.

Varje arbetsplats har en anpassad introduktion för att du ska komma så bra in i jobbet som möjligt. Inom vård och omsorg samt stöd och service till funktionsnedsatta erbjuder vi ett introduktionsprogram på arbetsplatsen samt en introduktionsdag.

Kan du börja arbeta innan sommaren? Då kan du arbeta som timvikarie via bemanningscentralen.

Arbetsplatser

Läs mer om de arbetsplatser i kommunen som erbjuder sommarjobb.

Korttidsenheten ligger i centrala Strömstad med fantastisk utsikt över Kosterhavet. Korttiden är en verksamhet för människor som av olika anledning inte kan bo hemma. Det kan vara individer som behöver träna sig efter en operation, läka ett benbrott, vänta på annat boende eller så kommer man för att avsluta sitt liv hos oss. Palliativ vård är därför en stor del av verksamheten.

Solbogården ligger i södra delen av Strömstads tätort. Boendet är inbäddat i härlig grönska med utsikt över staden. Solbogården är ett utpräglat demensboende, där kvalificerad och professionell demensvård erbjuds i form av gruppbostadsplatser. Här finns en bredd i kompetens där undersköterskor, sjuksköterskor, vårdbiträden, arbetsterapeuter och fysioterapeuter samarbetar mycket med fokus på specialistkunskap inom demens.

Jägaren ligger centralt i Strömstad med vacker utsikt över Strömsvattnet. Jägaren är ett äldreboende med tre avdelningar för somatiskt sjuka. Omvårdnad och service till brukarna är i fokus men det finns också ett starkt intresse och en vilja att vara i framkant inom den tekniska väldfärdstekniken.

Beatebergsgården är kommunens största boende, inbäddat i härlig grönska med utsikt över det lilla samhället Skee som ligger cirka 10 kilometer öster om Strömstad. På Beatebergsgården finns tre avdelningar för somatiskt sjuka äldre och två avdelningar för äldre med demenssjukdom. Här finns personal med bred kompetens där undersköterskor, sjuksköterskor, vårdbiträden, arbetsterapeuter och fysioterapeuter samarbetar för att ge den omvårdnad och service som individen dagligen behöver.

Össbygården är ett demensboende som ligger i en levande jordbruksbygd, i Näsinge, cirka 20 minuters bilväg från Strömstads centrum. Boendet är i ett plan med tio lägenheter, fem tvårumslägenheter, fem enrumslägenheter och en avlastningsplats.

Hemtjänsten riktar sig främst mot våra äldre personer som har behov av hjälp och stöd i hemmet. Här arbetar många glada undersköterskor och vårdbiträden som är indelade i två geografiska områden. Vi har också ett uppskattat serviceteam som utför serviceinsatser såsom städ och inköp. Till vårt team hör också tre planerare. Vi värderar teamkänsla högt och alla utgår från samma lokaler i centrala Strömstad.

Verksamheten ska erbjuda den enskilde stimulans, utveckling, meningsfullhet och gemenskap efter individens önskemål. Ett övergripande mål med insatsen daglig verksamhet är att utveckla den enskildes möjligheter till arbete på kortare eller längre sikt. Vi har i dagsläget ett dagcenter, en utegrupp och två caféverksamheter i centrala Strömstad. Här arbetar stödassistenter, stödpedagoger och stödbiträden för att möta och utveckla individer med funktionsnedsättningar.

Du kommer att arbeta med barn och unga på vår korttidsvistelse. Rollen innebär att kunna bidra till barn och ungas utveckling och stimulans samt betydelsefulla aktiviteter. Korttidsvistelsen är belägen i centrala Strömstad.

Personlig assistans och boendestöd innebär att stötta individen i att kunna vara så självständig i sin vardag som möjligt. Du är behjälplig inom olika arbetsuppgifter. Det kan handla om att vara med och stötta vid handling, städning och matlagning men också att delta vid aktiviteter. Här arbetar personliga assistenter, boendestödjare och stödbiträden för att stödja individer.

Vi har flertalet servicebostäder där vi ger individuellt stöd och omvårdnad i det vardagliga livet till individer med funktionsnedsättningar. Servicebostäderna innebär flertalet lägenheter där individer bor men vi har också gemensamma utrymmen så som vardagsrum, kök och matsal. Boendena är belägna i centrala Strömstad. Här arbetar stödassistenter och stödbiträden för att skapa mervärde för individen.

Varje år bemannar vi vår linfärja Kosterlänken som går mellan Nord- och Sydkoster med personal. Jobbet innebär att se till att de resande får en trevlig överfart. Ta chansen och arbeta i en fantastisk utemiljö.

Du kommer regelbundet patrullera våra hamnmiljöer samt gator och torg för att se till att det är rent och snyggt överallt. Du skapar ett mervärde för våra invånare och besökare och ser till att alla får ett gott intryck av vår fina stad. Arbetsuppgifterna innebär i stort att plocka skräp på Strömstads allmänna platser (strandpromenaden, torget, gång- och cykelvägar mm) och tömning av papperskorgar för att se till att staden blir en trevlig miljö att vistas i.

Pröva arbetet som renhållningsarbetare. Det innebär omlastning och transport med hjullastare, arbete i sorteringskran och kundmottagning samt städ av återvinningstationer i kommunen.

Kör sopbil i sommar! Staden växer enormt på sommaren och här har du en viktig roll att fylla. Du kommer köra i ett område och samla in avfall både från hushåll, restauranger och företag.

Är du sommarboende på Koster, morgonpigg och gillar att starta dagen med fysisk aktivitet? Då kan det här sommarjobbet passa dig. Vi har i uppdrag att hämta sopor från hushåll och restauranger på Nord- och Sydkoster vilket vi gör med vår lilla sopbil.

Som gästhamnsvärd erbjuder vi dig en härlig sommar med ett viktigt uppdrag att möta våra hamngäster och turister med bästa service. Dina arbetsuppgifter innebär främst att ta emot och välkomna gästerna med deras båtar. Du ska kunna kontrollera betalning av hamnavgifter och lämna turistinformation samt utföra underhållsarbete på anläggningen. Du har möjlighet att jobba som gästhamnsvärd redan från påsk och helger därefter.

Förutom gästhamnsvärd inom tekniska förvaltningen, erbjuder kommunen sommarjobb som turistvärd vid Infocenter (turistinformationen) som ligger i gamla tullhuset, nära torget och Kosterbåtarna. Här gäller det att på bästa sätt bemöta våra besökare och informera om Strömstad, besöksmål och aktiviteter. Ett roligt och givande jobb där tidigare erfarenheter av turistinformation värdesätts.

Känns något av dessa sommarjobb som något för dig? Tveka inte och skicka in din ansökan redan idag!

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Karin Mellberg Jansson