Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Svartvit bild på olika personers fötter.

Drogförebyggande arbete

Drogförebyggande arbete innefattar insatser riktade mot skador som orsakas av alkohol, tobak, narkotika och doping (ANDT).

I folkhälsoarbetet ingår ett drogförebyggande arbete. I det arbetet samverkar olika aktörer så som skola, socialtjänst, fritid, polis och ideella organisationer. Enligt Strömstads kommuns folkhälsoplan finns en nolltolerans mot alkohol till ungdomar under 18 år. Insatser sker eller ska ske för att påverka attityder och normer om bruk av alkohol, tobak och narkotika.


Strömstad Överens

Hösten 2016 startade arbetet med Strömstad Överens. Det är ett arbetssätt baserat på Öckerömetoden, som i sin tur grundar sig på Bodens drogförebyggare Urban Nyströms idé om att ungdomsfylleriet inte är ett ungdomsproblem utan ett vuxenproblem. Visionen är att få alla överens, det vill säga hela vuxenvärlden, om en nolltolerans vad gäller alkoholkonsumtion hos ungdomar.

Målet med Strömstad Överens är att minska alkoholkonsumtionen bland ungdomar genom att öka föräldrars och andra vuxnas restriktiva attityder och förhållningssätt till alkoholkonsumtion bland ungdomar. De insatser som görs riktar sig, utöver föräldrar och andra vuxna, till föreningar och lokala medier. Fokus ligger på alkohol, men målet är att indirekt påverka även annan drogkonsumtion och normbrytande beteenden. Uppföljning sker genom kontinuerliga drogvaneundersökningar.


Drogvanor bland ungdomar i Strömstad

Inom ramen för Strömstad Överens genomförs varje år en lokal drogvaneundersökning i årskurs 7-9 och 1-3 på gymnasiet. Här kan du ta del av de senaste reultaten.

Resultat Drogvaneundersökning åk 7-9 2021 Pdf, 583.3 kB.
Resultat Drogvaneundersökning gymnasiet 2021 Pdf, 329.3 kB.

Filmer riktade till vårdnadshavare 2021
Film till vårdnadshavare på högstadiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Film till vårdnadshavare på gymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Filmerna finns även textad om du klickar i undertextfunktionen


Bild med texten kan du köpa ut åt mig?

Tips till dig som förälder

Många tonårsföräldrar är oroliga inför valborg, skolavslutning, lucia då dessa är tillfällen då många unga testar alkohol för första gången. Du som vuxen har stora möjligheter att se till att det inte blir så.Tänk på att du som förälder har en avgörande roll för vilken inställning till alkohol, tobak och narkotika ditt barn kommer att utveckla.

Tio tips till vårdnadshavare – Tonårsparlören Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under rubriken Länkar finns fler bra sidor att hämta information ifrån.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Irma Nordin