HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Vattenkiosk vid Drivnäsvägen

Bild på vattenkiosken

Vattenkiosk (betalstation för vatten) finns i första hand tillgänglig för företag/entreprenörer som vid behov kan hämta vatten. Åtkomst till vattenkiosken fås via en nyckel som kvitteras ut hos Tekniska förvaltningen. Vi finns på adress Prästängsvägen 30.

Syftet med vattenkiosken är att säkerställa kvalitén och säkra vattentillgången för våra kunder. Fram till att vattenkiosken byggdes fick företag hämta vatten från brand- och spolposter på det allmänna ledningsnätet i kommunen.

Tekniskt vatten

Observera att vattnet i vattenkiosken är ett så kallat tekniskt vatten och inte kan klassas som dricksvatten. Tekniskt vatten innebär att vattnet rinner via en kopplingspunkt med slang och vidare till en vattentank. Vatten- och avloppsavdelningen ansvarar inte för vad som befinner sig i tanken, slangen eller vid kopplingspunkten som eventuellt kan bidra med bakterier i vattnet. Ska vattnet användas som dricksvatten är rekommendationen därför att koka vattnet för att vara säker på att vattnet är rent och kan drickas.

Vattenkiosk för företag

  • För att få åtkomst till vattenkiosken behöver vi registrera företaget och nyckel måste beställas för att öppna vattenkiosken genom att fylla i ansökan till Tekniska förvaltningen. Det är möjligt att ha flera nycklar per kund. Fyll då i en blankett per nyckel. AnsökanPDF
  • Ni får ett meddelande via e-post när nyckeln är klar för att hämtas ut. Nyckeln kan då hämtas i receptionen vid Tekniska förvaltningen, Prästängsvägen 30, 452 33 Strömstad.

  E-tjänster och blanketter

  Vattenkiosk för privat bruk

  • Det finns en kran där allmänheten kan tappa mindre mängder vatten gratis, vid till exempel vattenavbrott. Tänk på att ta med egen dunk att fylla vatten i.
  • Som privatperson går det inte att registrera sig för utlämning av nyckel. Vid behov av större mängder vatten, rekommenderar vi att kontakta företag som levererar transporttjänster av vatten. Exempel är RagnSells och Bohusfrakt. Kommunen kör inte ut vatten.

  Praktisk information

  • Efter att ni har registrerat er och fått en nyckel kan ni enkelt kontrollera hur mycket vatten ni har tankat via webben, www.vattenkiosk.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kommer få inloggningsuppgifter så att du själv kan se dina uttag.
  • När du har en nyckel kan du hämta vatten dygnet runt. Allt vattenuttag registreras hos Tekniska förvaltningen och du kommer sedan att debiteras för ditt uttag enligt gällande VA-taxa.
  • Tänk på att tankstationsnyckeln är personlig och debiteras 500:- vid förlust.
  • Vid tankstationen tankar du vatten med hastigheten av ca 500 l/min.
  • Felmeddelande vid vattentankningen eller om det inte kommer något vatten, vänligen kontakta Tekniska förvaltningens jourtelefon 0526-19 150.

  Här finns vattenkiosken

  Kartbild som visar vart vattenkiosken finns i korsningen mellan Drivnäsvägen och Skeevägen

  Kontakt

  Kommuncenter

  Stadshuset,
  Norra Bergsgatan 23.

  0526-190 00
  kommun@stromstad.se

  Växeln öppet vardagar:
  8:00 - 12:00
  13:00- 16:30

  Journummer efter arbetstid
  0526-191 50

  Hittar du vad du letar efter?

  Tipsa EN VÄN

  My Page

  SENAST UPPDATERAD: 2020-10-20, Maria Alfredsson

  SIDANSVARIG: Jerry Johansson