KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Om Ledbury

Ledbury är en liten ort i mellersta Storbritannien där man kan finna allt från avslappning till kultur och historiska sevärdheter. Ledbury är känd som en marknadsstad som grundades på 600-talet. Staden har cirka 7 000 invånare och ligger där de tre länen av Herefordshire, Worscertershire och Gloucestershire möter gränsen till Wales. .

Inne i Ledbury finns sevärdheter så som Church lane och Market houseChurch lane är en stenlagd väg som går från ”The Medival Church of St Michael” till det kända ”Market house”. Vägen går genom gator som omringas av de klassiska vita husen som är utsmyckade av mörkt trä, även kallade korsvirkeshus. Här finns många av stadens turistattraktioner så som ”Butcher´s row house museum” och ett rum som är väldigt populärt just för att det är målat på 1500-talet. Längs vägen kan du också hitta restauranger och pubar.

I slutet av Church lane finns ”Market house”, ett populärt motiv på stadens vykort. Huset byggdes 1617 och är byggt uppe på en stomme av träbalkar vilka lämnar ett utrymme under huset som används för marknader. Lite utanför staden kan man även hitta ”Hereford Shire Beacon”, en vacker utsiktsplats, ett turistmål för dem som gillar att promenera!

Ledbury har även ett antal festivaler om året. ”Ledbury Poetry Festival” en festival där det bjuds på poesi av världsklass. I oktober så skördar man äpplen och så gör man sin egen cider och det bjuds på musik, smakprov och mycket annat trevligt.
Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck