Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
kommun@stromstad.se
0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Om Ledbury

Ledbury är en liten ort i mellersta Storbritannien där man kan finna allt från avslappning till kultur och historiska sevärdheter. Ledbury är känd som en marknadsstad som grundades på 600-talet. Staden har cirka 7 000 invånare och ligger där de tre länen av Herefordshire, Worscertershire och Gloucestershire möter gränsen till Wales. .

Inne i Ledbury finns sevärdheter så som Church lane och Market houseChurch lane är en stenlagd väg som går från ”The Medival Church of St Michael” till det kända ”Market house”. Vägen går genom gator som omringas av de klassiska vita husen som är utsmyckade av mörkt trä, även kallade korsvirkeshus. Här finns många av stadens turistattraktioner så som ”Butcher´s row house museum” och ett rum som är väldigt populärt just för att det är målat på 1500-talet. Längs vägen kan du också hitta restauranger och pubar.

I slutet av Church lane finns ”Market house”, ett populärt motiv på stadens vykort. Huset byggdes 1617 och är byggt uppe på en stomme av träbalkar vilka lämnar ett utrymme under huset som används för marknader. Lite utanför staden kan man även hitta ”Hereford Shire Beacon”, en vacker utsiktsplats, ett turistmål för dem som gillar att promenera!

Ledbury har även ett antal festivaler om året. ”Ledbury Poetry Festival” en festival där det bjuds på poesi av världsklass. I oktober så skördar man äpplen och så gör man sin egen cider och det bjuds på musik, smakprov och mycket annat trevligt.
Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck