Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Gruppbostad Skomakargatan

Bild från framsidan av gruppboendet Skomakargatan.

Gruppbostaden på Skomakargatan 1 ligger i centrala Strömstad. Bostaden är belägen i en sutterängvilla i två plan med sex lägenheter. Gemensamma utrymmen som kök/matplats samt vardagsrum finns.

Gruppbostaden är handikappanpassad samt har hiss och är tänkt att passa dig som är äldre med större omvårdnadsbehov. I västerläge mot en skogsdunge ligger en stor altan där vi sätter blommor samt odlar lite grönsaker, vi har även en hönsgård bredvid altanen.

Personal finns dygnet runt med vaken nattpersonal och består av undersköterskor samt vårdare. En ansvarig sjuksköterska finns utsedd för boendet. Vi gör inköp och lagar vår mat tillsammans.

Vårt arbete grundar sig på respekt för dig och din rätt till självbestämmande och integritet. Målet är att du ska få leva som andra och få det stöd du behöver för att klara ditt vardagsliv. Vårt mål är att du ska klara så mycket som möjligt själv utifrån dina förutsättningar och behov.

Vi erbjuder:

Att tillsammans med dig, utsedd kontaktpersonal och eventuell anhörig eller företrädare upprätta en plan för hur vi ska arbeta utifrån dina förutsättningar och behov.

Att utse en stödpersonal som ett extra stöd för dig, vilket innebär att det är till denne du vänder dig till i första hand. Denna personal ska även följa upp din upprättade plan, så att dina behov tillgodoses.

Stöd för att du ska klara dina dagliga sysslor i din lägenhet samt vid olika ärenden som att gå till affären, frisör, fotvård, tandläkare, vårdcentral etc.

Tillgång till kultur och fritidsaktiviteter utifrån intresse och önskemål.

Tillgång till hälso- och sjukvårdspersonal samt rehabiliteringsteam vid behov.

Kontakt

Enhetschef
Erik Barkengren
0526-194 53
Fax 0526-194 52
erik.barkengren@stromstad.se

Telefon till gruppbostaden:
0526-156 71

Besöksadress: Skomakargatan 1

Bild från baksidan av gruppbostaden Skomakargatan med ingång.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov