KONTAKT

Socialförvaltningen
sn@stromstad.se

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Gruppbostad Skomakargatan

Bild från framsidan av gruppboendet Skomakargatan.

Gruppbostaden på Skomakargatan 1 ligger i centrala Strömstad. Bostaden är belägen i en sutterängvilla i två plan med sex lägenheter. Gemensamma utrymmen som kök/matplats samt vardagsrum finns.

Gruppbostaden är handikappanpassad samt har hiss och är tänkt att passa dig som är äldre med större omvårdnadsbehov. I västerläge mot en skogsdunge ligger en stor altan där vi sätter blommor samt odlar lite grönsaker, vi har även en hönsgård bredvid altanen.

Personal finns dygnet runt med vaken nattpersonal och består av undersköterskor samt vårdare. En ansvarig sjuksköterska finns utsedd för boendet. Vi gör inköp och lagar vår mat tillsammans.

Vårt arbete grundar sig på respekt för dig och din rätt till självbestämmande och integritet. Målet är att du ska få leva som andra och få det stöd du behöver för att klara ditt vardagsliv. Vårt mål är att du ska klara så mycket som möjligt själv utifrån dina förutsättningar och behov.

Vi erbjuder:

Att tillsammans med dig, utsedd kontaktpersonal och eventuell anhörig eller företrädare upprätta en plan för hur vi ska arbeta utifrån dina förutsättningar och behov.

Att utse en stödpersonal som ett extra stöd för dig, vilket innebär att det är till denne du vänder dig till i första hand. Denna personal ska även följa upp din upprättade plan, så att dina behov tillgodoses.

Stöd för att du ska klara dina dagliga sysslor i din lägenhet samt vid olika ärenden som att gå till affären, frisör, fotvård, tandläkare, vårdcentral etc.

Tillgång till kultur och fritidsaktiviteter utifrån intresse och önskemål.

Tillgång till hälso- och sjukvårdspersonal samt rehabiliteringsteam vid behov.

Kontakt

Enhetschef
Helene Hellström
0526-194 53
Fax 0526-194 52
helene.hellstrom@stromstad.se

Telefon till gruppbostaden:
0526-156 71

Besöksadress: Skomakargatan 1

Bild från baksidan av gruppbostaden Skomakargatan med ingång.

Relaterad information

Vi tipsar om det digitala anhörigstödet "En bra plats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster." där du kan söka riktad information och kunskap för dig i din roll som stöttepelare, samt få kontakt med anhöriga i liknande situation.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Blagica Strojmanov