Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Hjälpmedel

Det finns många hjälpmedel som kan underlätta vardagen för dig som har en funktionsnedsättning. Exempel är rollator, rullstol eller duschpall. Vilka hjälpmedel du behöver avgörs av fysioterapeut eller arbetsterapeut.

Om du har en funktionsnedsättning som påverkar dina möjligheter att klara dina dagliga aktiviteter kan du vara i behov av hjälpmedel.

Vid behov av hjälpmedel kontaktar du kommunens rehabenhet. Kontaktuppgifter hittar du här intill. Arbetsterapeut eller fysioterapeut gör därefter ett hembesök hos dig och diskuterar dina behov.

Observera att endast de som har hemsjukvård erbjuds hjälp av den kommunala Rehabenheten. Om du inte har hemsjukvård får du vända dig till någon av primärvårdens rehab mottagningar.

Individuell utprovning

Hjälpmedel är en del av rehabiliteringen/habiliteringen och utprovas individuellt. För att få rätt sorts hjälpmedel görs alltid en bedömning. Inom kommunen är det vanligast att en arbetsterapeut eller fysioterapeut gör en bedömning och provar ut hjälpmedlet i hemmiljön. Om hjälpmedlet inte fungerar i din vardag kontaktar du den ansvariga arbetsterapeuten/ fysioterapeuten.

Avgifter för hjälpmedel

Om arbetsterapeut eller fysioterapeut bedömer att du har rätt till ett eller flera hjälpmedel kan du låna dessa kostnadsfritt. Du betalar dock för hembesöket enligt ordinarie taxa för hemsjukvård. Dessutom tillkommer en ordinationsavgift på 80 kronor per ordinationstillfälle.

Felanmälan

Om ditt hjälpmedel går sönder kontaktar du Rehabenheten. Vi har telefontid vardagar klockan 08.00-09.30. Övrig tid maila till rehabenheten@stromstad.se

Återlämning

De hjälpmedel som du använder är ett lån från kommunen och de ska återlämnas när behovet upphört. Du ansvarar själv för återlämningen. Innan återlämning ska hjälpmedlet vara väl rengjort. Kontakta Rehabenheten för att avtala tid för återlämning. Observera att hjälpmedlen kan återlämnas till den kommunala Rehabenheten oavsett om det har blivit förskrivet av oss eller av en annan vårdgivare som t.ex sjukhuset eller primärvården.

Kontakt

Kommuncenter
0526-190 00 kommuncenter@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Ingela Birgitta Einestedt Baatz

SIDANSVARIG: Ludwig Toftedahl