Boendestöd

Har du en psykisk funktionsnedsättning erbjuder vi stöd så att du kan klara praktiska vardagssysslor i ditt hem.

Boendestöd utformas individuellt och utgår från dina önskemål och behov i din livssituation. Det är ett praktiskt och eller socialt stöd som kan ske i och utanför din egen bostad. Boendestödjarens roll är att stödja dig att upprätthålla och eller utveckla dina egna förmågor så att du kan leva ett så självständigt och aktivt liv som möjligt. Du kan exempelvis få hjälp med att gå och handla. Vi kan laga mat tillsammans, gå en promenad eller bara prata med varandra.

Boendestöd kan du få från och med att du fyllt 18 år.

Är du beviljad stöd till särskilt boende enligt Lagen om särskilt stöd och service (LSS), läs mer på sidan Stöd till barn och unga och dess undersidor.

Ansökan och beslut

Du kan göra din ansökan både muntligt och skriftligt, mejla eller ring till Kommuncenter. Uppge födelsedatum och ärende så ringer en handläggare upp inom 48 timmar.

Kommunens biståndshandläggare handlägger din ansökan om boendestöd eller boende i särskilda boendeformer Bedömning för bistånd görs enligt Socialtjänstlagen (SoL) och insatser enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade (LSS)

När du har lämnat din ansökan, får du ett beslut och information om hur du kan överklaga. Du får din ansökan bedömd senast fyra veckor efter det att du ansökt om stöd.

Kontakt

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Relaterad information

Vi tipsar om det digitala anhörigstödet "En bra plats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster." där du kan söka riktad information och kunskap för dig i din roll som stöttepelare, samt få kontakt med anhöriga i liknande situation.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Jennie Persson