Boendestöd

Har du en psykisk funktionsnedsättning erbjuder vi stöd så att du kan klara praktiska vardagssysslor i ditt hem.

Boendestöd utformas individuellt och utgår från dina önskemål och behov i din livssituation. Det är ett praktiskt och eller socialt stöd som kan ske i och utanför din egen bostad. Boendestödjaren möter upp hemma hos dig, mitt i vardagslivet. Boendestödjarens roll är att stödja dig att upprätthålla och eller utveckla dina egna förmågor så att du kan leva ett så självständigt och aktivt liv som möjligt.

Boendestödet kan exempelvis innebära att du får hjälp med att handla. Vi kan laga mat tillsammans, gå en promenad eller bara prata med varandra.

Boendestöd kan du få från och med att du fyllt 18 år.

Är du beviljad stöd till särskilt boende enligt Lagen om särskilt stöd och service (LSS), läs mer på länken här.

Så ansöker du

Kommunens biståndshandläggare handlägger din ansökan om boendestöd eller boende i särskilda boendeformer Vi gör bedömningar för bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) och insatser enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade (LSS).

Du kan göra din ansökan både muntligt och skriftligt. När du har lämnat din ansökan, får du ett beslut och information om hur du kan överklaga. Du får din ansökan bedömd senast fyra veckor efter det att du ansökt om stöd.

Telefon till bistånd går via växeln 0526-19000. Uppge födelsedatum och ärende så ringer vi upp inom 48 timmar.

 

Kontakt

Strömstads kommun
0526-190 00
kommuncenter@stromstd.se

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Pamela Olsén

SIDANSVARIG: Anna Almén